Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής

Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής Facebook Twitter
0

Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τεσσάρων exit polls για τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.


Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 19.30 τοπική ώρα (00.30 ώρα Ελλάδος).


Ο 56χρονος δήμαρχος του Μπουένος Άιρες νίκησε το φαβορί των προεδρικών εκλογών, όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, τον υποψήφιο του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι.

Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής Facebook Twitter


Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, στην ηγεσία της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το 2007, αφού διαδέχθηκε τον σύζυγό της, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα.


Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, υποστηρικτές του δημάρχου του Μπουένος Άιρες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πανηγυρίζοντας στην έδρα του συνασπισμού Cambiemos (Ας Αλλάξουμε) του Μαουρίτσιο Μάκρι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM