Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό Facebook Twitter
0

Ο «χαρισματικός» όπως τον αποκαλούν ηγέτης του Καναδά ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός της χώρας.

Ο 43χρονος Τζάστιν Τριντό, διαδέχθηκε τον συντηρητικό Στίβεν Χάρπερ που κυβερνούσε τη χώρα από το 2006, και παρουσίασε τη νέα, φιλελεύθερη κυβέρνησή του στην οποία, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο αριθμός των γυναικών υπουργών είναι ίσος με των ανδρών συναδέλφων τους.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Τριντό ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στον Μπιλ Μορνό, 53 ετών. Ο Μορνό είναι πρώην επιχειρηματίας που έχει να επιδείξει φιλανθρωπικό έργο στο Τορόντο και νεοεισερχόμενος στην πολιτική σκηνή, αφού εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Οκτωβρίου με τους Φιλελεύθερους.


Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο Στεφάν Ντιον, 60 ετών, ο πρώην ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος το διάστημα 2006-8.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά, μια αυτόχθων, η Τζόντι Γουίλσον-Ρέιμπολντ, αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό Facebook Twitter

Η πρώην αρχηγός των Πρώτων Εθνών της Βρετανικής Κολομβίας (των ιθαγενών φυλών του Καναδά) θα τεθεί επίσης επικεφαλής της εθνικής επιτροπής ερευνών για την εξαφάνιση και τις δολοφονίες περίπου 1.200 αυτοχθόνων γυναικών από τη δεκαετία του 1980. Αυτή ήταν εξάλλου μια προεκλογική δέσμευση του Φιλελεύθερου Κόμματος.


"Οι Καναδοί όλης της χώρας στέλνουν το μήνυμα ότι ήρθε ο καιρός για πραγματική αλλαγή. Θα αρχίσουμε αμέσως να εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για μια ισχυρή μεσαία τάξη" ανέφερε στο μήνυμά του ο Τριντό, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά και τη μητέρα του, την Μάργκαρετ Τριντό, την χήρα του πρώην πρωθυπουργού Πιερ Τριντό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πλαχότνιουκ: Ο Μολδαβός ολιγάρχης, oι επιχειρήσεις στην Τουρκία και ο Ερντογάν

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πλαχότνιουκ: Ο Μολδαβός ολιγάρχης, oι επιχειρήσεις στην Τουρκία και ο Ερντογάν

Μέσω εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη, η οικογένεια του Μολδαβού ολιγάρχη επέκτεινε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Τουρκία, παρά τις αντιδράσεις και τις νομικές υποθέσεις διεθνώς
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εικονικά τσιγάρα, πραγματικοί κίνδυνοι: Πώς η καπνοβιομηχανία στοχεύει τους νέους μέσα στο metaverse

Διεθνή / Εικονικά τσιγάρα, πραγματικοί κίνδυνοι: Πώς η καπνοβιομηχανία στοχεύει τους νέους μέσα στο metaverse

Από εικονικά πάρτι γεμάτα καπνό μέχρι NFTs και χορηγίες σε online παιχνίδια, οι καπνοβιομηχανίες εκμεταλλεύονται τα κενά ρύθμισης στον ψηφιακό κόσμο για να προσεγγίσουν εφήβους και παιδιά – κι οι ειδικοί προειδοποιούν: πρόκειται για μια νέα, αόρατη κρίση δημόσιας υγείας.
LIFO NEWSROOM
Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων και μεντόρων στη ζωή ενός παιδιού βοηθά στο να αισθάνονται αποδοχή τα παιδιά που ενδέχεται να εξερευνήσουν τη δική τους ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικότητα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Διεθνή / Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων - Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Ντέιρ αλ Μπάλα
LIFO NEWSROOM