Το Facebook υπόσχεται να βοηθήσει το Λευκό Οίκο στο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή

Το Facebook υπόσχεται να βοηθήσει το Λευκό Οίκο στο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
0

Σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να συμβάλλουν έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Λευκός Οίκος ζήτησε σε 68 επιπλέον εταιρίες να εγκρίνουν με την υπογραφή τους την κίνηση «American Business Act on Climate Pledge».


Οι νέες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και οι Facebook, Dell, GE, HP, Qualcomm και Intel, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 13 που υπέγραψαν τη συμφωνία για τη στήριξη κοινών δράσεων για το περιβάλλον τον Ιούλιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 81. Ανάμεσα στις πολυεθνικές εταιρίες που έχουν ήδη υπογράψει είναι και οι Johnson & Johnson, Procter &Gamble, Nike και ΙΚΕΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα φιλοξενήσει τους CEO πέντε εταιρειών για να συζητήσουν πώς οι εταιρείες μπορούν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με τους FT, ο αμερικανός πρόεδρος φιλοδοξεί πως η στήριξη από εταιρείες με συνολική κεφαλαιοποίηση άνω των 5 τρισ. δολαρίων θα αυξήσει τις πιθανότητες για μια συμφωνία στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Παρίσι για το περιβάλλον.

Υπογράφοντας τη συμφωνία, οι εταιρίες δεσμεύονται να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με τις υποσχέσεις να κυμαίνονται από επενδύσεις σε μορφές ενέργειας με χαμηλή κατανάλωση άνθρακα μέχρι το να καταστήσουν τις «αλυσίδες εφοδιασμού» τους- η διαδικασία παραγωγής και παράδοσης προϊόντων- πιο αποτελεσματικές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM