Συνελήφθη επειδή έκανε share στο Facebook σκίτσο του Μωάμεθ

Συνελήφθη επειδή έκανε share στο Facebook σκίτσο του Μωάμεθ Facebook Twitter
1

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου τριάντα ετών και πολίτης της Γκάμπιας, που κατηγορείται ότι μοιράστηκε στο Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, προφυλακίστηκε την Πέμπτη στη Μπρικάμα και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου αύριο Δευτέρα, δήλωσε χθες δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια που του απήγγειλε η αστυνομία" με τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ, ανέφερε η ίδια πηγή σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.


"Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι", φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.


Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM