Συνελήφθη επειδή έκανε share στο Facebook σκίτσο του Μωάμεθ

Συνελήφθη επειδή έκανε share στο Facebook σκίτσο του Μωάμεθ Facebook Twitter
1

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου τριάντα ετών και πολίτης της Γκάμπιας, που κατηγορείται ότι μοιράστηκε στο Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, προφυλακίστηκε την Πέμπτη στη Μπρικάμα και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου αύριο Δευτέρα, δήλωσε χθες δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια που του απήγγειλε η αστυνομία" με τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ, ανέφερε η ίδια πηγή σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.


"Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι", φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.


Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM