Επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Σομαλίας - Τουλάχιστον 13 νεκροί

Επίθεση αυτοκτονίας σε ξενοδοχείο της Σομαλίας - Τουλάχιστον 13 νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/SAID YUSUF WARSAME
0

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην είσοδο ενός ξενοδοχείου, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 13 άτομα.

«Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείο Jazeera», δήλωσε στο Reuters ο αστυνόμος Νουρ Οσόμπλ. Στο ξενοδοχείο αυτό συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπός της είπε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


«Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση», είπε ο σεϊχης Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, τονίζοντας ότι η Αλ Σαμπάμπ είχε στόχο «εχθρούς», όπως τα μέλη της δύναμης AMISOM της Αφρικανικής Ένωσης και κυβερνητικούς αξιωματούχους.


Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα, στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM