Προσπάθειες Γιούνκερ για «γέφυρες»

Προσπάθειες Γιούνκερ για «γέφυρες» Facebook Twitter
5

Προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε στο χθεσινό Γιούρογκρουπ γίνονται σήμερα στη συνεδρίαση του Εκοφίν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κινήσεις στο παρασκήνιο από τον Ζαν Πόλ Γιούνκερ.


Σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κ. Γιούνκερ κινείται έντονα στο παρασκήνιο, ώστε να βρει εκείνη τη διατύπωση που θα άρει το αδιέξοδο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι παρά το χθεσινό ναυάγιο καταγράφεται η διάθεση Βαρουφάκη να υπογράψει ένα είδος παράτασης και το ζήτημα είναι πλέον οι λεπτομέρειες, όπως η διάρκεια της παράτασης και το τι ακριβώς πρόκειται να παραταθεί.

Οι ευρωπαίοι από την πλευρά τους είναι έτοιμοι να ζητήσουν την αντικατάσταση μέτρων ενώ ο Γ. Βαρουφάκης ζητά να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη «νεφελώδη ευελιξία», την οποία υπόσχονται οι ευρωπαίοι στο πλαίσιο της παράτασης.

Προσπάθειες Γιούνκερ για «γέφυρες» Facebook Twitter

Οι φωτογραφίες πάντως από το σημερινό Εκοφίν «αποτυπώνουν» το ψυχρό κλίμα μεταξύ Βαρουφάκη και Ντάισελμπλουμ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Ήταν μια συνάντηση που όλες οι πλευρές προεξοφλούσαν πως δεν θα καταλήξει σε συμφωνία. Οπότε και οι δυο πλευρές τσεκάρησαν διαθέσεις και όρια (για αυτό και οι πολλαπλές διατυπώσεις στο κείμενο) και στο τέλος εμφανίστηκαν άκαμπτες ώστε να μην δώσουν έδαφος πριν την επόμενη συνάντηση, και να ασκήσουν πίεση.Προφανώς και θα συνεχιστούν οι επαφές.
Πίστευαν ότι όπως παραμύθιασαν με γενικόλογιες τους ψηφοφόρους θα έκαναν το ίδιο και με τους Ευρωπαίους. Θέλανε την εξουσία αλλά χωρίς κόπο, χωρίς πρόγραμμα. Το πέτυχαν αλλά έξω έπρεπε να πάνε με συγκεκριμένα πλάνα και κόστοι, δεν τα είχαν και φάγανε πόρτα. Ας βάλουν μυαλό έστω και την τελευταία στιγμή.