Οι θεωρίες για την πτώση του αεροσκάφους της Air Algerie

Οι θεωρίες για την πτώση του αεροσκάφους της Air Algerie Facebook Twitter
0

Δήλωση ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, το ίχνος του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα ενώ εκτελούσε τη διαδρομή Ουαγκαντούγκου –Αλγέρι, έκανε ο πρόεδρος του Μάλι Ibrahim Boubacar Keita.

Ο Πρόεδρος της χώρας πάνω από την οποία χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους με τους 116 επιβαίνοντες είπε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ της Aguelhoc και του Κιντάλ, δεν έδωσε όμως, σύμφωνα με τη Γκάρντιαν, περισσότερες λεπτομέρειες.  

Πάντως αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιβεβαιώνεται η δήλωση του Προέδρου του Μάλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ίχνος πτήσης του αεροπλάνου από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, δεν ήταν αμέσως σαφές. Η πόλη βρίσκεται σε μια σχεδόν ευθεία γραμμή νότια του Αλγερίου, περνώντας πάνω από το Μάλι, όπου η αναταραχή συνεχίζεται. Οι αντάρτες που έχουν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας δεν διαθέτουν όπλα που να μπορούν να ρίξουν ένα αεροσκάφος που πετά σε μεγάλο ύψος, όπως είπε αξιωματούχος της χώρας. Στην περιοχή η Γαλλία έχει στείλει στρατεύματα που μάχονται εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών.

Οι αρχές της Μπουργκίνα Φάσο έκαναν εν τω μεταξύ γνωστό ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία περίπου στη 01:38 πμ εξαιτίας μιας ισχυρής καταιγίδας, καθώς οι δυνατές αμμοθύελλες είναι συχνές στην περιοχή.  Αξιωματούχοι της Αεροπορίας στην Μπουρκίνα Φάσο είπαν ότι η τελευταία επαφή ήταν στις 0155 GMT, όταν το αεροπλάνο πετούσε πάνω από to Gao στο Μάλι.

Στη Γαλλία έγινε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ολάντ καθώς στο αεροπλάνο επέβαιναν 51 Γάλλοι. Ο Γάλλος Πρωθυπουργός δήλωσε:  «Η έρευνα θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να βρεθεί το αεροσκάφος». Η Γαλλία έστειλε δυο Μιράζ που πετάνε πάνω από το Gao του Μάλι, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca, το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο αεροσκάφος της Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ του 2007 και του 2009.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι Κάρολος Ουκρανία

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε με τιμές τον Ζελένσκι στο Ουίνδσορ – Κόκκινο χαλί στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο του λεγόμενου «συνασπισμού των προθύμων»
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Διεθνή / Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Δύο εβδομάδες μετά την εκεχειρία στη Γάζα, η Χαμάς επιδιώκει ρόλο στη μεταπολεμική διοίκηση, αμφισβητώντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ - Οι συγκρούσεις στα σύνορα και οι πιέσεις των ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Μεταφέρουμε τους θησαυρούς σας γρήγορα και αθόρυβα» - Η viral διαφήμιση της εταιρείας του ανυψωτικού

«Δώστε στην ομάδα μάρκετινγκ μια καλή αύξηση» ήταν ένα από τα δεκάδες σχόλια των χρηστών, κάτω από τη διαφήμιση του ανυψωτικού που χρησιμοποίησαν οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Το οικόσημο του αφαιρέθηκε από το κάστρο του Ουίνδσορ - Μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το οικόσημο του αφαιρέθηκε από το κάστρο του Ουίνδσορ - Μία κίνηση με ισχυρό συμβολισμό

Στην περίπτωση του αδελφού του βασιλιά Καρόλου, η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια και πολύ σοβαρή - Δείχνει δημόσια ντροπή ή αποπομπή από τον θεσμό
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει καταστροφική παρά την εκεχειρία

Διεθνή / ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει καταστροφική παρά την εκεχειρία

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δηλώνει ότι έχει σημειωθεί ελάχιστη βελτίωση στην ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
LIFO NEWSROOM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΡΑ

Διεθνή / Μελόνι: «Η Ιταλία έτοιμη να υποστηρίξει» τις κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ισραήλ για την επέκταση οικισμών

Χαρακτήρισε επίσης, «απαράδεκτες τις βίαιες δηλώσεις» ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων - Τι είπε για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ιταλία
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Μήπως ο τίτλος του δούκα του Γιορκ είναι καταραμένος;

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Μήπως ο τίτλος του δούκα του Γιορκ είναι καταραμένος;

Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είναι ο πρώτος δούκας του Γιορκ που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου - Αποκεφαλισμοί, προδοσίες και άσχημες ειδήσεις έχουν σημαδέψει την ιστορία του τίτλου
LIFO NEWSROOM