Και με τη "βούλα" Πρόεδρος της Αιγύπτου ο στρατηγός Σίσι

Και με τη "βούλα" Πρόεδρος της Αιγύπτου ο στρατηγός Σίσι Facebook Twitter
5

Ο πρώην αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συγκεντρώνει το 93,4% των ψήφων σε 2.000 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Νωρίτερα, δικαστικές πηγές είχαν δηλώσει ότι ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξασφαλίζει το 80% των ψήφων μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 25% των εκλογικών τμημάτων.

Ο μοναδικός αντίπαλος του αλ-Σίσι είναι ο Χαμντέν Σαμπάχι , ένας αριστερός πολιτικός, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στις εκλογές του 2012, οι οποίες έφεραν στην εξουσία τον Μόρσι, παίρνει σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές το 10% των ψήφων, ενώ το υπόλοιπο 10% είναι άκυρα.

Ο αλ – Σίισι θεωρείται ευρέως ως de facto ηγέτης της Αιγύπτου από τη στιγμή της ανατροπής τον περασμένο Ιούλιο, με παρέμβαση του στρατού, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και την κλιμάκωση της βίας με την Μουσουλμανική Αδελφότητα στο πιο αιματηρό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας εν καιρώ ειρήνης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM