13 συλλήψεις στο Ιράν επειδή χόρεψαν το Happy

13 συλλήψεις στο Ιράν επειδή χόρεψαν το Happy Facebook Twitter
2

13 άτομα βρήκαν τον μπελά τους στο Ιράν καθώς το βίντεο που γύρισαν με πρωταγωνιστές έξι νέους να χορεύουν υπό τη μουσική της διεθνούς επιτυχίας "Happy" του Φαρέλ Γουίλιαμς χαρακτηρίστηκε "χυδαίο" από το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας και κατηγορήθηκαν για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Το βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους και στις στέγες σπιτιών της Τεχεράνης και σε αυτό πρωταγωνιστούν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες -με ακάλυπτα πρόσωπα. Συνελήφθησαν και οι έξι, καθώς και άλλοι επτά που βοήθησαν στη δημιουργία του εν λόγω βίντεο.

Χθες οι πρωταγωνιστές του βίντεο "απολογήθηκαν" σε τηλεοπτική εκπομπή του κρατικού καναλιού. Υποστήριξαν ότι "ξεγελάστηκαν" να γυρίσουν το συγκεκριμένο βίντεο για μια ακρόαση. «Μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί», ακούγεται να λέει ένας από τους πρωταγωνιστές.

Ο ίδιος ο Pharell Williams, o δημιουργός του Happy, σε ανάρτησή του στο facebook εξέφρασε τη θλίψη του για τις συλλήψεις: «Είναι εξαιρετικά θλιβερό που αυτά τα παιδιά συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να διαδώσουν τη χαρά».

 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM