No.1

Η Credit Suisse έδινε συμβουλές φοροδιαφυγής

Η Credit Suisse έδινε συμβουλές φοροδιαφυγής Facebook Twitter
0

Πρόστιμο μαμούθ ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε στην Credit Suisse από τις αμερικανικές αρχές, καθώς παραδέχθηκε την ενοχή της στην υποβοήθηση πλούσιων Αμερικανών πελατών της σε φοροδιαφυγή.  

Όπως ανακοίνωσε το ΑΜΠΕ, την ανακοίνωση έκανε ο υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που τόνισε ότι το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα είναι το πρώτο που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες.

Η Credit Suisse "βοήθησε ενεργητικά τους πελάτες της να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εισοδήματα σε λογαριασμούς σε παράνομες και μη δηλωμένες τράπεζες", δήλωσε ο Ερικ Χόλντερ.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM