Φονική έκρηξη σε αρχηγείο αστυνομίας στην Αίγυπτο

Φονική έκρηξη σε αρχηγείο αστυνομίας στην Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τη φονική έκρηξη στο αρχηγείο της αστυνομίας στην αιγυπτιακή πόλη Μανσούρα. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντακαλίγια στο Δέλτα του Νείλου.

Τα στοιχεία για τον τραγικό απολογισμό από την έκρηξη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο υγείας της Αιγύπτου. Όμως εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς κατέρρευσε μέρος του κτιρίου. Μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών είναι πολλοί αστυνομικοί. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί.

 

Λίγη ώρα μετά, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χαζέμ Μπεμπλάουι, περιέγραψε τη Μουσουλαμνική Αδελφότητα, ως "τρομοκρατική οργάνωση". Το γεγονός αυτό προμηνύει εξελίξεις με δεδομένο ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει καλέσει τους πολίτες να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα της χώρας που έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Ιανουαρίου. Η μεταβατική κυβέρνηση που στηρίζεται από τον στρατό, έχει υποσχεθεί προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στη νέα χρονιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM