Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τη διάλυση της Βουλής

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τη διάλυση της Βουλής Facebook Twitter
0

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ταϊλάνδη Σουτχεπ Ταουγκσουμπάν κάλεσε την Πρωθυπουργό Γινκγλούκ Σιναουάτρα να παραιτηθεί. Το ίδιο και δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που από το πρωί της Δευτέρας πλημμύρισαν και πάλι τους δρόμους της πρωτεύουσας Μπανγκόκ. Ο Ταουγκσουμπάν ζήτησε οι διαδηλώσεις να είναι ειρηνικές, εκφράζονταν όμως φόβοι για νέα επεισόδια. Τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 289 τραυματίστηκαν, αλλά την τελευταία εβδομάδα συμφωνήθηκε ανακωχή λόγω των 86ων γενεθλίων του βασιλιά.

“Πρέπει να φύγουν επιτέλους από την χώρα. Δεν θέλω άλλο την οικογένεια Σιναουάτρα”, λέει ένας διαδηλωτής. Νωρίτερα, η Γινκγλούκ Σιναουάτρα εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Ταϊλάνδης. Στο διάγγελμά της ανακοίνωσε τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, χωρίς ωστόσο να ορίσει και ημερομηνία διεξαγωγής. Είχε προηγηθεί η μαζική υποβολή των παραιτήσεων όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να επιταχύνουν τις εξελίξεις.

 

Ωστόσο, η ανακοίνωση για την διάλυση της Βουλής δεν στάθηκε ικανή για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιμένουν και ζητούν από την Σιναουάτρα να εγκαταλείψει άμεσα το πρωθυπουργικό μέγαρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM