Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος στην Ιρλανδία

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος στην Ιρλανδία Facebook Twitter
1

Ιστορική μέρα ήταν το Σάββατο για την Εκκλησία της Ιρλανδίας, καθώς η Πατ Στόρει, έγινε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος. Στη χειροτονία της συμμετείχε και ο σύζυγός της Ερλ, ο οποίος είναι επίσης κληρικός. Παρέστησαν εκπρόσωποι του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας. Η Στόρει, που είναι μητέρα τριών παιδιών, θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένη ως ιερέας.

 

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ποια εκκλησία της Ιρλανδίας; Δεν υφίσταται καταρχάς τέτοιο πράγμα. Αυτό που βλέπετε είναι οι Αγγλικανοί της Ιρλανδίας. Στην Αγγλικανική εκκλησία χειροτονούνται επίσκοποι εδώ και χρόνια, οπότε δεν είναι κάτι νέο. Οι Ιρλανδοί στην πλειοψηφία τους είναι καθολικοί και είναι στην πλήρη δικαιοδοσία της Ρώμης. Και φανατικοί μάλιστα.