Στους 59 οι νεκροί από το μακελειό στο Ναϊρόμπι

Στους 59 οι νεκροί από το μακελειό στο Ναϊρόμπι Facebook Twitter
0

Στους 59 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την χθεσινή επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν εδώ και περισσότερες από 20 ώρες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εμπορικό κέντρο και να απελευθερώσουν τους ομήρους.

«Μέχρι τώρα, έχουν σκοτωθεί 59 άνθρωποι», δήλωσε ο υπουργός Τζόζεφ Όλε Λένκου, λέγοντας επίσης ότι οι τραυματίες είναι περίπου 175. Νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

Αδιευκρίνιστος αριθμός ομήρων – συγκεχυμένες πληροφορίες

 

Οι Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, κρατούν ακόμη αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων στο τετραώροφο κτίριο.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, οι στρατιώτες έχουν καταλάβει τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος και οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ βρίσκονται περιορισμένοι στους δύο τελευταίους ορόφους.

Από την άλλη, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας έλεγε ότι οι δύο τελευταίοι όροφοι έχουν «ασφαλιστεί» και ότι οι δράστες κρύβονται σε διαφορετικά σημεία.

Ο πρόεδρος της Γκάνας ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο γκανέζος ποιητής Κόφι Αβουνόρ.

«Πληροφορήθηκα συγκλονισμένος το θάνατο του Κόφι Αβουνόρ στην τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζον Ντραμάνι Μαχάμα.

Μεταξύ των θυμάτων πιστεύεται επίσης πως είναι ο ανιψιός του προέδρου της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα και η μνηστή του. Η αδελφή του προέδρου βρισκόταν μέσα στο εμπορικό κέντρο, αλλά, όπως έγινε γνωστό, κατάφερε να διαφύγει σώα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM