Κλειστό μέχρι νεωτέρας το αεροδρόμιο στο Ναϊρόμπι

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το αεροδρόμιο στο Ναϊρόμπι Facebook Twitter
0

Εκλεισε επ' αόριστον το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι στο οποίο ξέσπασε σήμερα μεγάλη πυρκαγιά. Το εθνικό κέντρο διαχείρισης των καταστροφών ανακοίνωσε ότι «η φωτιά στον τερματικό των διεθνών αφίξεων έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Eντωμεταξύ έξω από το αεροδρόμιο παραμένουν εκατοντάδες επιβάτες. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της Κένυας, η αίθουσα αφίξεων και το τμήμα τελωνειακού ελέγχου καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Αυτή τη στιγμή οι πτήσεις με προορισμό το Ναϊρόμπι κατευθύνονται στα αεροδρόμια άλλων πόλεων, ανάμεσά τους αυτό της Μομπάσα, στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού.

Εκτός από τις δεκάδες εσωτερικές πτήσεις, στο διεθνές αεροδρόμιο Τζόμο Κενυάτα πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς πολλές αφρικανικές πρωτεύουσες, ευρωπαϊκούς, ασιατικούς προορισμούς και πόλεις της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με πηγή της πολιτικής αεροπορίας της Κένυας, 6,2 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο, όπου ειδικά τον Αύγουστο είναι αυξημένες οι αφίξεις ξένων τουριστών που επιλέγουν την Κένυα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους με προορισμό τα εθνικά πάρκα άγριας ζωής και τις παραλίες.

Η αεροπορική εταιρεία Kenya Airlines ανακοίνωσε τη ματαίωση, για άγνωστο διάστημα, όλων των πτήσεών της, με εξαίρεση πέντε, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από και προς τη Μομπάσα.

Νωρίς το πρωί, τον τόπο της καταστροφής επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM