Βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη στην επέτειο από την εισβολή των ΗΠΑ

Βομβιστικές επιθέσεις στην Βαγδάτη στην επέτειο από την εισβολή των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Cbsnews, την Τρίτη αντάρτες εξαπόλυσαν θανατηφόρες επιθέσεις σε σιιτικές περιοχές στην Βαγδάτη σκοτώνοντας 56 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 200. Το χτύπημα δείχνει την αύξηση των θρησκευτικών εντάσεων στο Ιράκ μία δεκαετία μετά την Αμερικανική εισβολή.

Οι επιθέσεις το πρωί, κυρίως με βόμβες σε αμάξια, στόχευαν κυρίως μικρά εστιατόρια, εργάτες και στάσεις λεωφορείων στην ιρακινή πρωτεύουσα, ενώ συνέβησαν μέσα σε διάστημα μίας ώρας. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, αλλά οι επιθέσεις έφεραν σφραγίδα της Αλ Κάιντα.

Το θανατηφόρο κύμα των βομβιστικών επιθέσεων ήρθε καθώς η χώρα μετράει 10 χρόνια από την αρχή του πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος ξεκίνησε με την Αμερικανική εισβολή στις 19 Μαρτίου 2003. Η βία έχει υποχωρήσει τώρα πια, αλλά οι επιθέσεις των ανταρτών εξακολουθούν να είναι συχνές σε όλο το Ιράκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM