Το Ιράν προετοιμάζει αντιπρόταση, ενώ ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο επιθέσεων

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΠΑΣ ΑΡΑΓΤΣΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Άμπας Αραγτσί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να υποβάλει το σχέδιό της για μια πυρηνική συμφωνία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Αραγτσί ανέφερε, ότι αναμένει να έχει έτοιμο ένα σχέδιο αντιπρότασης εντός των επόμενων ημερών, μετά τις πυρηνικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμένων στρατιωτικών επιθέσεων.

«Το Ιράν προετοιμάζει αντιπρόταση, ενώ ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο επιθέσεων», αναφέρει το Reuters.

Δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στο πρακτορείο, ότι «ο στρατιωτικός σχεδιασμός των ΗΠΑ για το Ιράν έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, με επιλογές που περιλαμβάνουν τη στοχοποίηση ατόμων ως μέρος μιας επίθεσης και ακόμη και την επιδίωξη αλλαγής ηγεσίας στην Τεχεράνη, εάν το διατάξει ο Τραμπ».

Τι ανέφερε ο Αραγτσί για τα σχέδια του Ιράν

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, ο Αραγτσί διευκρίνισε ότι το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση του προσχεδίου μιας πιθανής συμφωνίας στους Αμερικανούς ομολόγους του.

Σύμφωνα με τον Ιρανό επικεφαλής της διπλωματίας, το κείμενο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός των επόμενων δύο ή τριών ημερών και, αφού λάβει την τελική έγκριση από τους ανωτέρους του, θα παραδοθεί επίσημα στον Στιβ Γουίτκοφ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως άμεση απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη, θέτοντας ένα άτυπο χρονικό όριο, καθώς ανέφερε ότι το Ιράν έχει το πολύ 15 ημέρες για να καταλήξει σε συμφωνία.

Παρά τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Άμπας Αραγτσί επιχείρησε να υποβαθμίσει την έννοια της απειλής, τονίζοντας ότι, κατά την άποψή του, δεν υφίσταται τελεσίγραφο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δύο πλευρές συζητούν αποκλειστικά για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί μια ταχεία συμφωνία, σημειώνοντας μάλιστα ότι μια τέτοια έκβαση αποτελεί αντικείμενο κοινού ενδιαφέροντος και για τις δύο πλευρές.

Με πληροφορίες από Reuters, ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM