Η αναφορά της Άμπερ Χερντ στον Τζόνι Ντεπ: «Δεν θέλω πια να χρησιμοποιώ τη φωνή μου. Αυτό είναι το πρόβλημα»

Η Άμπερ Χερντ μιλά για τον Τζόνι Ντεπ: Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Άμπερ Χερντ αναφέρθηκε μετά από καιρό στη δικαστική της διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ.

Η 39χρονη ηθοποιός συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ Silenced, το οποίο επικεντρώνεται στη χρήση των νόμων περί δυσφήμησης ως «όπλο» εναντίον επιζώντων κακοποίησης.

Στην ταινία, η οποία προβλήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2026, η Χερντ μιλά με τη σκηνοθέτρια Σελίνα Μάιλς για τις συνέπειες των ιδιαίτερα προβεβλημένων δικαστικών υποθέσεων δυσφήμησης που αντιμετώπισαν η ίδια και ο 62χρονος Ντεπ.

«Αυτό δεν αφορά εμένα», λέει η Χερντ στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το Variety. «Έχω χάσει την ικανότητά μου να μιλάω. Δεν είμαι εδώ για να πω την ιστορία μου. Δεν θέλω να την πω. Στην πραγματικότητα, δεν θέλω πια να χρησιμοποιώ τη φωνή μου. Αυτό είναι το πρόβλημα».

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει επίσης η διεθνούς φήμης δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζένιφερ Ρόμπινσον, η οποία συνεργάστηκε με τη Χερντ όταν ο Ντεπ είχε καταθέσει αγωγή κατά της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Αναφερόμενη στη δίκη με τη Sun, η Χερντ λέει: «Θυμάμαι ότι προς το τέλος της δίκης τέθηκε το ενδεχόμενο να μιλήσω στον Τύπο. Η [Ρόμπινσον] με ρώτησε αν ήμουν σίγουρη γι’ αυτό. Δεν καταλάβαινα ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο πολύ χειρότερο για μένα ως γυναίκα, επειδή χρησιμοποίησα τη φωνή μου».

«Όταν οι γυναίκες μιλούν ανοιχτά, ισχυρά συστήματα κινούνται για να τις δυσφημίσουν και να τις τιμωρήσουν», αναφέρεται στην περιγραφή του ντοκιμαντέρ. Η Χερντ δηλώνει στο Silenced ότι αντλεί έμπνευση από όσους υψώνουν τη φωνή τους.

«Μου δίνει δύναμη να βλέπω άλλους ανθρώπους να αναλαμβάνουν αυτόν τον αγώνα. Γυναίκες αρκετά γενναίες ώστε να αντιμετωπίζουν την ανισορροπία εξουσίας», λέει. «Κοιτάζοντας το πρόσωπο της κόρης μου καθώς μεγαλώνει και αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει σε αυτόν τον κόσμο… πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα».

Η Χερντ είναι μητέρα τριών μικρών παιδιών - των διδύμων Όσιαν και Άγκνες και της κόρης της Ούνα Πέιτζ.

Όταν η Χερντ και ο Ντεπ χώρισαν το 2016, η ηθοποιός επικαλέστηκε «αγεφύρωτες διαφορές» στην αίτηση διαζυγίου και κατέθεσε αίτημα προσωρινής περιοριστικής εντολής εναντίον του, εν μέσω καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία.

Ο Ντεπ και η Χερντ κατέληξαν σε διακανονισμό διαζυγίου ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, όμως τον Μάρτιο του 2019 ο Ντεπ μήνυσε την πρώην σύζυγό του για δυσφήμηση, εξαιτίας άρθρου γνώμης που εκείνη είχε γράψει το 2018 για την Washington Post.

Με πληροφορίες από People

 


 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM