Βορίζια: Υπό αστυνομικό κλοιό η κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη – Έλεγχοι σε όσους φτάνουν στο χωριό

Βορίζια: Υπό αστυνομικό κλοιό η κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη – Έλεγχοι σε όσους φτάνουν στο χωριό Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε καθεστώς αυξημένων μέτρων ασφαλείας τελεί το χωριό Βορίζια του Ηρακλείου, όπου πραγματοποιείται η κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, θύματος του αιματηρού επεισοδίου που συγκλόνισε την Κρήτη.

Το χωριό θυμίζει «φρούριο», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κάθε είσοδο και σημείο πρόσβασης. Όλοι όσοι προσέρχονται για να αποχαιρετήσουν τον 39χρονο υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο, ενώ περιπολίες πραγματοποιούνται ακόμα και στα γύρω βουνά, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Η τελετή πραγματοποιείται σε ανοιχτό κύκλο, ωστόσο η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη. Οι αρχές έχουν θέσει σε επιφυλακή ειδικές μονάδες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για αντίποινα μεταξύ των δύο οικογενειών που εμπλέκονται στη βεντέτα.

Χθες βράδυ, λίγο μετά τις 20:00, η σορός του 39χρονου έφτασε στο σπίτι του στα Βορίζια, μέσα σε κλίμα οδύνης. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως δέχτηκε τέσσερα πυρά από δύο διαφορετικά όπλα, με τραύματα στο πόδι, στον ώμο, στη θωρακική χώρα και στον κόκκυγα.

Απορρίφθηκε το αίτημα κρατουμένων συγγενών να παραστούν στην κηδεία

Μέλη της οικογένειας του Καργάκη, ανάμεσά τους ο αδελφός του που κρατείται στη φυλακή και δύο ακόμη συγγενείς προφυλακισμένοι στη Νέα Αλικαρνασσό, ζήτησαν άδεια να παραστούν στην κηδεία, όμως η Εισαγγελία Ηρακλείου απέρριψε το αίτημα για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τρεις άνδρες που φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό του Σαββάτου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, θεωρείται βέβαιο ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα και από τις δύο οικογένειες.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν αν τρίτη οικογένεια διαδραμάτισε ρόλο στην υπόθεση, με πληροφορίες να αναφέρουν συγγενικούς δεσμούς με τους εμπλεκόμενους και παλαιότερη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα.

Η αστυνομική επιχείρηση στα Βορίζια παραμένει σε εξέλιξη, με τις Αρχές να επιχειρούν να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης της βεντέτας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM