Όχι από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας για φορολογία των πλουσίων με 75%

Όχι από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας για φορολογία των πλουσίων με 75% Facebook Twitter
0

Ήττα για τον Ολάντ στη μάχη του με τους πλούσιους της Γαλλίας αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το νόμο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση με συντελεστή 75%, όσων έχουν εισόδημα πάνω από 1 εκατομμύρια ευρώ. Ο νόμος αυτός είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών με υψηλό εισόδημα, ανάμεσα τους και διάσημοι όπως ο ιδιοκτήτης της Luis Vuitton αλλά και ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ που προτίμησε το δρόμο της φορολογικής εξορίας. Το δικαστήριο απέρριψε επίσης και τις νέες μεθόδους για τον υπολογισμό  του φόρου περιουσίας.

Στην απόφαση του-που είναι η είδηση της ημέρα για τα γαλλικά ΜΜΕ- το Συνταγματικό Δικαστήριο χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό το νόμο καθώς εφαρμόζεται σε μεμονωμένα άτομα και όχι σε νοικοκυριά. Η απόφαση αναφέρει ότι αγνοείται ο νόμος περί ισότητας επί των φορολογικών βαρών. Μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται ένα «ρετουσάρισμα» του νόμου, από την κυβέρνηση Ολάντ, ώστε να συμμορφωθεί με τις επιταγές των δικαστών.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Συνταγματικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα προτείνει ένα νέο τρόπο για την εφαρμογή της έκτακτης φορολογικής εισφοράς. «Θα ενταχθεί στον επόμενο νόμο του υπουργείου Οικονομικών και θα είναι συνεπής με τις αρχές που καθορίζονται από την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου" , δήλωσε ο Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM