Ανατροπή στον κινηματογράφο; Η OpenAI παράγει ταινία με κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Ανατροπή στον κινηματογράφο: Η OpenAI παράγει ταινία με AI και κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Η OpenAI θέλει να αποδείξει ότι η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργεί ταινίες γρηγορότερα και φθηνότερα από το Χόλιγουντ.

Η startup προσφέρει τα εργαλεία και τους υπολογιστικούς πόρους της για τη δημιουργία μίας ταινίας μεγάλου μήκους κινούμενων σχεδίων που θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη, με την ταινία να αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους παγκοσμίως το επόμενο έτος.

Η ταινία, με τίτλο “Critterz”, αφορά τις περιπέτειες των δασικών πλασμάτων που ξεκινούν ένα ταξίδι μετά από μια αναστάτωση στο χωριό τους από έναν ξένο. Η ταινία είναι το παιδί του μυαλού του Chad Nelson, δημιουργικού ειδικού της OpenAI, ο οποίος άρχισε να σκιαγραφεί τους χαρακτήρες πριν από τρία χρόνια, ενώ προσπαθούσε να φτιάξει μία μικρού μήκους ταινία χρησιμοποιώντας το τότε νέο εργαλείο DALL-E της OpenAI για τη δημιουργία εικόνας.

Τώρα, έχει συνεργαστεί με παραγωγικές εταιρείες στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες, στοχεύοντας να παρουσιάσει την πλήρους μήκους ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών τον Μάιο.

Η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει την ταινία σε περίπου εννέα μήνες, αντί για τα τρεισήμισι χρόνια που θα απαιτούσε συνήθως, δήλωσε ο James Richardson, συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Vertigo Films στο Λονδίνο. Η Vertigo παράγει την ταινία μαζί με την Native Foreign, ένα στούντιο που ειδικεύεται στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με παραδοσιακά εργαλεία παραγωγής βίντεο.

Η ταινία “Critterz” έχει προϋπολογισμό λιγότερο από 30 εκατομμύρια δολάρια, πολύ λιγότερο από ό,τι συνήθως κοστίζουν οι ταινίες κινούμενων σχεδίων. Η παραγωγή σκοπεύει να προσλάβει ανθρώπινους ηθοποιούς για τις φωνές των χαρακτήρων και καλλιτέχνες για να σχεδιάσουν σκίτσα που θα τροφοδοτηθούν στα εργαλεία της OpenAI, όπως το GPT-5 και τα μοντέλα για τη δημιουργία εικόνας.

Η OpenAI θέλει να αποδείξει ότι εάν το “Critterz” είναι επιτυχημένο, αυτό θα δείξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει περιεχόμενο αρκετά ισχυρό για τη μεγάλη οθόνη, επιταχύνοντας την αποδοχή της τεχνολογίας από το Χόλιγουντ.

Παρά τις προκλήσεις, η παραγωγή και η πιθανότητα επιτυχίας της ταινίας παραμένει ένα φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο πείραμα για την OpenAI.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM