Ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν σπίτια στην ανατολική Γάζα – Εντείνονται οι βομβαρδισμοί

Ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν σπίτια στην ανατολική Γάζα – Εντείνονται οι βομβαρδισμοί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν κατοικίες στις ανατολικές συνοικίες της Πόλης της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με άρματα μάχης, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Παράλληλα, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς γνωστοποίησε στους μεσολαβητές ότι είναι διατεθειμένη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία.

Μάρτυρες και υγειονομικοί ανέφεραν ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινό τεθωρακισμένο έπληξε κατοικία στη συνοικία Ζεϊτούν, ενώ άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό πλήγμα σε κτίριο στο κοντινό προάστιο Σετζάια. Δύο ακόμη θύματα καταγράφηκαν από πυρά τεθωρακισμένων στην περιοχή Τούφα.

«Οι εκρήξεις είναι σχεδόν αδιάκοπες στις ανατολικές περιοχές της Γάζας, κυρίως στη Ζεϊτούν και τη Σετζάια. Η κατοχή καταστρέφει σπίτια, όπως μας λένε φίλοι που ζουν εκεί κοντά», δήλωσε ο 40χρονος Ισμαΐλ από την Πόλη της Γάζας στο Reuters μέσω εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. «Τη νύχτα προσευχόμαστε για να σωθούμε, καθώς οι εκρήξεις πλησιάζουν. Ελπίζουμε η Αίγυπτος να πετύχει μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός πριν πεθάνουμε όλοι».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω λιμού και υποσιτισμού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 239 από την έναρξη του πολέμου, εκ των οποίων 106 παιδιά.

Η Αίγυπτος, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση, φιλοξενεί στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς με επικεφαλής τον διαπραγματευτή Χαλίλ αλ-Χάγια. Ο ίδιος δήλωσε στους μεσολαβητές ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να επιστρέψει στις συνομιλίες για μια προσωρινή εκεχειρία και παραμένει ανοιχτή σε συζήτηση συνολικής συμφωνίας που θα τερματίσει τον πόλεμο, σύμφωνα με αιγυπτιακές και παλαιστινιακές πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM