«Ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν πρέπει να τελειώσει» λέει ο Τραμπ

«Ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν πρέπει να τελειώσει» λέει ο Τραμπ Facebook Twitter
© ΕΡΑ
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

«Πιστεύει, όπως και εγώ, ότι αυτός ο πόλεμος σε Ισραήλ-Ιράν πρέπει να τελειώσει, στον οποίο εξήγησα ότι πρέπει να τελειώσει και ο δικός του πόλεμος», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο πρόεδρος Πούτιν τηλεφώνησε σήμερα το πρωί για να μου ευχηθεί ευγενικά Χρόνια Πολλά, αλλά κυρίως για να μιλήσει για το Ιράν, μια χώρα που γνωρίζει πολύ καλά. Μιλήσαμε εκτενώς. Πολύ λιγότερη ώρα αφιερώσαμε μιλώντας για τη Ρωσία/Ουκρανία, αλλά αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Κάνει τις προγραμματισμένες ανταλλαγές κρατουμένων - μεγάλος αριθμός κρατουμένων ανταλλάσσεται, άμεσα, και από τις δύο πλευρές. Το τηλεφώνημα διήρκεσε περίπου 1 ώρα. Πιστεύει, όπως και εγώ, ότι αυτός ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν πρέπει να τελειώσει, στον οποίο εξήγησα ότι πρέπει να τελειώσει και ο δικός του πόλεμος» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Η θέση του Ντόναλντ Τραμπ για την επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα δημόσιων προειδοποιήσεων, διπλωματικών ελιγμών και μια σαφή προτίμηση για μια πυρηνική συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την υποστήριξή του στις ενέργειες του Ισραήλ και διατυπώνει απειλές προς το Ιράν.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να αποφύγει μια «μαζική σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι «θα προτιμούσε πολύ να δει μια συμφωνία» με το Ιράν όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα. Προέτρεψε το Ισραήλ να καθυστερήσει τη στρατιωτική δράση όσο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν βρίσκονται σε εξέλιξη, υπονοώντας ότι ένα ισραηλινό χτύπημα θα μπορούσε να «θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις», αλλά αναγνωρίζοντας επίσης ότι «θα μπορούσε κάλλιστα να πραγματοποιηθεί».

Παράλληλα, ο Τραμπ έχει επαινέσει δημοσίως τα χτυπήματα του Ισραήλ στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα «εξαιρετικά» και προειδοποιώντας ότι «έρχονται κι άλλα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM