Βρετανία: Εξετάζεται όριο δύο ωρών την ημέρα στα social media για εφήβους

Βρετανία: Εξετάζεται όριο δύο ωρών την ημέρα στα social media για εφήβους Facebook Twitter
Η Βρετανία αναζητά περιορισμούς στη χρήση κινητών από τους εφήβους / Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Σχέδιο για την επιβολή ημερήσιου χρονικού ορίου δύο ωρών στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από εφήβους εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εθιστικών συμπεριφορών και προώθησης πιο υγιών διαδικτυακών συνηθειών.

Ο υπουργός Τεχνολογίας, Πίτερ Κάιλ, δήλωσε ότι αναζητά πρακτικούς τρόπους ώστε να οριστεί τι σημαίνει «υγιής ψηφιακή ζωή» για τα παιδιά και τους εφήβους, ανάλογα με το πώς ορίζεται η σωματική υγεία στον πραγματικό κόσμο. Ανάμεσα στις προτάσεις που βρίσκονται υπό μελέτη είναι ο αποκλεισμός της πρόσβασης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά τις 10 το βράδυ, καθώς και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν συνέχεια παλαιότερων εισηγήσεων για την εφαρμογή μιας «ψηφιακής απαγόρευσης κυκλοφορίας» (digital curfew), στο πρότυπο αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν εφαρμοστεί ήδη από κάποιες πλατφόρμες.

Ο Κάιλ επικαλέστηκε ως θετικό παράδειγμα το TikTok, το οποίο έχει θέσει περιορισμούς χρήσης μετά τις 22:00 για άτομα κάτω των 16 ετών και προσφέρει εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαχείριση του χρόνου έκθεσης.

Ωστόσο, η πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από οικογένειες που έχουν πληγεί άμεσα από τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης έκθεσης παιδιών στο διαδίκτυο. Ο Ίαν Ράσελ, πατέρας της 14χρονης Μόλι Ράσελ, η οποία αυτοκτόνησε μετά την επαναλαμβανόμενη έκθεσή της σε επιβλαβές και καταθλιπτικό περιεχόμενο, χαρακτήρισε τα μέτρα ως «επιφανειακά μπαλώματα». «Χρειάζεται άμεση και αποφασιστική δράση. Η καθυστέρηση στην υιοθέτηση νομοθεσίας έχει ήδη κοστίσει ζωές», δήλωσε, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πιο δυναμική πρωτοβουλία για την ουσιαστική προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM