Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter
0

​​​​​Στην έκθεση «Plásmata 3: We’ve met before, haven’t we?» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, συμμετέχει η ΔΕΗ ως μεγάλος χορηγός, ενισχύοντας σταθερά δράσεις που προάγουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση και τροφοδοτούν τον πολιτιστικό διάλογο. Η έκθεση αποτελεί παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου,  μετατρέπει το αστικό τοπίο του Πεδίου του Άρεως σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι στην καρδιά της Αθήνας.

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στα Plásmata 3 επιβεβαιώνει τη διαχρονική στήριξη της εταιρείας στον πολιτισμό ως καταλύτη κοινωνικής συνοχής και δημιουργικής ανανέωσης. Η σύμπραξη με τη Στέγη, έναν οργανισμό με ισχυρή καλλιτεχνική ταυτότητα και ενισχύει μια κοινή επιδίωξη: να παραμένει η τέχνη προσβάσιμη, ζωντανή και άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Η φετινή διοργάνωση των Plásmata εστιάζει στο δικαίωμα στην αδράνεια και την ονειρική περιπλάνηση, φωτίζοντας την ανακουφιστική δύναμη της συνύπαρξης. Μέσα από εμβληματικά έργα και πρωτότυπες αναθέσεις, η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του θεατή με την τέχνη, τη φύση και την πόλη. Καλλιτέχνες όπως ο Robert Wilson, ο William Kentridge, η Joana Hadjithomas & ο Khalil Joreige, η Τζάνις Ράφα, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης, οι The Callas και πολλοί ακόμη, μετατρέπουν το Πεδίον του Άρεως σε ένα ανοιχτό μουσείο εν κινήσει, που δεν ζητά να το ερμηνεύσεις, αλλά να το βιώσεις.

Η ΔΕΗ, μέσα από τη συμμετοχή της σε δράσεις όπως η έκθεση Plásmata 3 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ενισχύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τις αξίες του πολιτισμού.

Σε έναν κόσμο όπου το πραγματικό μπλέκεται με το τεχνητό και το φανταστικό, τα Plásmata 3 δημιουργούν έναν χώρο εξερεύνησης, πειραματισμού και βαθιάς σύνδεσης με το περιβάλλον. Περισσότεροι από 25 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν έργα που προσεγγίζουν την έννοια της ταυτότητας, της κοινότητας, της μνήμης και της ψηφιακής τεχνολογίας, καλώντας το κοινό να κινηθεί, να νιώσει, να αλληλεπιδράσει και να αναστοχαστεί.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Η ΔΕΗ μεταμορφώνεται πλέον σε μία σύγχρονη Powertech εταιρεία και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της στο ενεργειακό τοπίο, δημιουργώντας έναν βιώσιμο κόσμο που εμπνέει, ενώνει και αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, η ΔΕΗ υποστηρίζει όλους και όσα μας οδηγούν σε ένα μέλλον γεμάτο πολιτισμό, καθώς αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα προόδου και ευημερίας.

Με όραμα ένα καλύτερο μέλλον, η ΔΕΗ συνδέει την πράσινη ενέργεια με τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα επενδύει σε συνεργασίες με θεσμούς και δημιουργούς που τολμούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Η ΔΕΗ, μέσα από τη συμμετοχή της σε δράσεις όπως η έκθεση Plásmata 3 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ενισχύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τις αξίες του πολιτισμού. Προωθώντας τον κοινωνικό της ρόλο και την προοπτική μιας βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, δίνει την η ευκαιρία σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα δυναμικό πολιτιστικό περιβάλλον, ελεύθερο από αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία ως κινητήριο δύναμη προόδου, η ΔΕΗ στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που συνδέουν την τεχνολογία με την τέχνη, το παρελθόν με το μέλλον και τον άνθρωπο με τον δημόσιο χώρο.

Plásmata 3: Ένα σύγχρονο ταξίδι στην τέχνη, την τεχνολογία και τον πολιτισμό Facebook Twitter

Πληροφορίες:

Plásmata 3: We’ve met before, haven’t we?
27 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2025
Καθημερινά, 18:00–23:00 | Πεδίον του Άρεως
Με ελεύθερη είσοδο

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «F1» του Τζόζεφ Κοζίνσκι, που φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη ταινία αγώνων ταχύτητας, η κομεντί «Jane Austen Wrecked my Life» και το χιτσκοκικό «The Man who knew Too Much» ξεχωρίζουν από το πληθωρικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πολιτισμός / Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πώς οι φανταστικοί ήρωες των βιβλίων διαμορφώνουν τις απαιτήσεις μας απέναντι στο «τέλειο σύντροφο;» - Να είναι ευγενικός και τζέντλεμαν; Να είναι «αλήτης» ή να είναι ο καλύτερός μας φίλος;
LIFO NEWSROOM
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM