Ουκρανία: Οι γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy Facebook Twitter
Η παρασημοφορημένη πρώην ελεύθερη σκοπευτής Αναστάζια Σάβκα, στο εξώφυλλο του ουκρανικού Playboy / Φωτ.: Kostiantyn Liberov/Playboy Ukraine
0

Αφιερωμένο στις γυναίκες της Ουκρανίας που τραυματίστηκαν στον πόλεμο είναι το νέο τεύχος του Playboy.

Ντυμένες στα κόκκινα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη φωτογράφιση πόζαραν στον φακό, δείχνοντας τα σημάδια που τους κληροδότησαν ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό Playboy στο τεύχος Μαΐου παρουσιάζει τις τραυματισμένες γυναίκες του πολέμου, Αναστασία Σάβκα, Γιάνα Ζαλέβσκα και Κριστίνα Σανίνα, καθώς και τις Νάντια Οξιούτα και Όλχα Ντιατλιούκ.

Άλλες με εγκαύματα, άλλες ακρωτηριασμένες, οι γυναίκες αυτές «κοιτάζουν στο φακό και τον καθρέφτη για να πουν: "Είμαι. Είμαι όμορφη. Και αξίζω την αγάπη"», γράφει το περιοδικό στην ηλεκτρονική μορφή του.

Το φωτογραφικό έργο φέρει τον τίτλο «Ομορφιά με μια ουλή» και προβάλλει τη γυναικεία δύναμη που κανένας τραυματισμός δεν είναι ικανός να υπονομεύσει, όπως σημειώνεται στο Playboy. Οι δημιουργοί δήλωσαν ότι ήθελαν να αναδείξουν τη «γυναικεία δύναμη» και να δείξουν ότι η ομορφιά δεν «εξαφανίζεται μετά από έναν τραυματισμό».

«Πρόκειται για την ομορφιά που δεν μπορεί να αλλάξει με μια πρόθεση ή μια ουλή. Πρόκειται για την αποδοχή, η οποία ξεκινά με μια ειλικρινή, ευγενική ματιά στον εαυτό σας ως ένα νέο πρόσωπο - χωρίς προκαταλήψεις. Αυτή η ομορφιά δεν είναι για σύγκριση. Έχει σκοπό να εμπνεύσει» συνεχίζει το ουκρανικό Playboy.

Για το εξώφυλλο επελέγη η Αναστάζια Σάβκα, πρώην ελεύθερη σκοπευτής του ουκρανικού στρατού, παρασημοφορημένη για τη δράση της και βραβευμένη με το UP100-Power of Women.

Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy Facebook Twitter
Η Γιάνα Ζαλέβσκα, πρώην χειρίστρια drone και πολεμική ανταποκρίτρια / / Φωτ.: Kostiantyn Liberov/Playboy Ukraine

Στη φωτογράφηση συμμετέχει και η Σάβκα, μία από τους τραυματίες μετά τη νάρκη που χτύπησε τον Νοέμβριο του 2023 στη Ζαπορίζια. Η Σάβκα έχασε το πόδι της και σήμερα ποζάρει με προσθετικό μέλος στον φωτογραφικό φακό.

Για το ουικρανικό Playboy φωτογραφήθηκε και η Κριστίνα Σάνινα, λοχαγός και μητέρα, που έχασε και τα δύο της πόδια και έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ουκρανία που υποβλήθηκε σε προσθετική με οστεοενσωμάτωση.


Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy Facebook Twitter
H Κριστίνα Σανίνα, λοχαγός και μητέρα, που έχασε και τα δύο της πόδια και έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ουκρανία που υποβλήθηκε σε προσθετική με οστεοενσωμάτωση / Φωτ.: Kostiantyn Liberov/Playboy Ukraine

Η Γιάνα Ζαλέβσκα, πρώην χειρίστρια drone και πολεμική ανταποκρίτρια, που τραυματίστηκε από ρωσική επίθεση το καλοκαίρι του 2024.

Η Όλγα Ντιάλιουκ, επιχειρηματίας και μητέρα, τραυματίστηκε σε ρωσική πυραυλική επίθεση το 2022 και αργότερα έχασε τον σύζυγό της στο Ντόνετσκ.

Τέλος, η Νάντια Οξιούτα, δημιουργός περιεχομένου και μητέρα, υπέστη σοβαρά εγκαύματα μαζί με την κόρη της κατά την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Μπρόβαρι.

Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy Facebook Twitter
Φωτ.: Kostiantyn Liberov/Playboy Ukraine

Η Ξένια Σικόρσκα, από την First Ukrainian International Bank, που συνεργάστηκε στο εγχείρημα, δήλωσε: «Δεν θέλουμε μόνο να στηρίξουμε όλα τα άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και να δείξουμε, μέσα από το παράδειγμα των τραυματισμένων γυναικών μας, ότι χρειάζονται όχι μόνο σωματική ανάρρωση, αλλά και ψυχική δύναμη και ψυχολογική προσαρμογή στο νέο τους σώμα, καθώς και στήριξη και κατανόηση από την κοινωνία».

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM