Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Ντόναλντ Τραμπ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου από τη συνάντηση Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Ντόναλντ Τραμπ / Getty Images
0

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία για κρίσιμα ορυκτά που υπεγράφη την Τετάρτη μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ μίλησαν εκ νέου σήμερα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κίεβο.

«Ο πρόεδρος (της Ουκρανίας) Ζελένσκι έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Τραμπ. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωσή της», ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας Σερχίι Νικιφόροφ.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπεγράφη την Τετάρτη μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στο κοινό επενδυτικό ταμείο των δύο χωρών, με στόχο την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ωστόσο, η αξιοποίηση των ουκρανικών κοιτασμάτων θα χρειαστεί χρόνια και ενδέχεται να μην αποδώσει τα τεράστια κέρδη που έχει υποσχεθεί κατά καιρούς ο πρόεδρος Τραμπ, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα The New York Times.

Παρότι ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης Τραμπ ήταν τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν ως αποπληρωμή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, το τελικό κείμενο της συμφωνίας δεν χαρακτηρίζει τη βοήθεια αυτή ως χρέος.

Η συμφωνία αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε., χωρίς αναφορά σε ρήτρα ασφαλείας - κάτι που το Κίεβο επιθυμούσε διακαώς για να αποφευχθεί μελλοντική ρωσική επιθετικότητα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Κλιμακώνεται και εξαπλώνεται η σύρραξη - Νέες επιθέσεις

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυραυλικές επιθέσεις Ιράν στο Ισραήλ, πλήγματα στη Βηρυτό και κλιμάκωση σε όλη την περιοχή

Όλες οι εξελίξεις - Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι «αποδεκατισμένο για 10 χρόνια» - Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή - Άνοδος στις τιμές πετρελαίου
THE LIFO TEAM