Βατικανό: Χωρίς τηλεφωνικό σήμα κατά τη διάρκεια του κονκλάβιου

Χωρίς σήμα το Βατικανό κατά τη διάρκεια του κονκλάβιου Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του κονκλάβιου, το Βατικανό ανακοίνωσε πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας που θα εκλέξει τον νέο Πάπα, θα απενεργοποιήσει το σήμα των τηλεπικοινωνιών.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αυτό δεν θα επηρεάσει την Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Το σήμα θα διακοπεί αύριο, Τετάρτη (7/5) από τις 3 το απόγευμα (τοπική ώρα).

«Το σήμα θα αποκατασταθεί μετά την ανακοίνωση της εκλογής του ύψιστου ποντίφικα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού.

Χιλιάδες πιστοί αναμένονται να συγκεντρωθούν στην πλατεία μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για να περιμένουν την ανακοίνωση του διαδόχου του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος πέθανε στις 21 Απριλίου.

Οι έξι επικρατέστεροι υποψήφιοι

Συνολικά 133 καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού για να αρχίσουν τη ψηφοφορία.

Παρότι μεγάλο μέρος της διαδικασίας περιβάλλεται από μυστικότητα, είναι γνωστό ότι πραγματοποιούνται έως και τέσσερις γύροι ψηφοφορίας ημερησίως, έως ότου ένας καρδινάλιος συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων.

Η διαδικασία εκτείνεται συνήθως από 15 έως 20 ημέρες, αν και αυτή τη φορά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς να είναι πιο σύντομη.

Καθώς πλησιάζει το κρίσιμο κονκλάβιο, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε έξι εξέχουσες προσωπικότητες της Καθολικής Εκκλησίας.

Από τη Ρώμη και τη Βουδαπέστη μέχρι το Κονγκό και τη Μανίλα, οι καρδινάλιοι Πιέτρο Παρόλιν, Λουίς Αντόνιο Τάγκλε, Φρίντολιν Αμπόνγκο, Ματέο Ζούπι, Πέτερ Έρντο και Ζαν-Μαρκ Αβελίν εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου.

Κάθε υποψηφιότητα αντανακλά διαφορετικό θεολογικό ρεύμα, γεωγραφική εκπροσώπηση και εκκλησιαστική στρατηγική, συνθέτοντας μια προεκλογική παπική σκηνή εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM