ΤΕΜΠΗ

Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας Facebook Twitter
Ο Michael Halbye, κορυφαίο στέλεχος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας / φωτ.: Kirkbi
0

Ο Michael Halbye, κορυφαίο στέλεχος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, πέθανε σε τραγικό δυστύχημα στις Ελβετικές Άλπεις, ενώ βρισκόταν για διακοπές στο πολυτελές θέρετρο Verbier. Το δυστύχημα συνέβη το Σάββατο, 12 Απριλίου 2025.

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία.

Ο Halbye ήταν Αντιπρόεδρος της Kirkbi, της επενδυτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ της οικογένειας Lego και ελέγχει τον παγκόσμιο κολοσσό των παιχνιδιών.

Ο επικεφαλής της Lego, Kirk Kristiansen, δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από τον θάνατο του στενού του συνεργάτη. «Οι σκέψεις και η φροντίδα μας είναι με την οικογένεια του Μίκαελ και τους αγαπημένους του», ανέφερε. «Θα μας λείψει ως Αντιπρόεδρος, αλλά κυρίως ως άνθρωπος».

Ο Halbye ήταν επίσης στενός φίλος και έμπιστος της βασίλισσας Μαίρης και του βασιλιά Φρειδερίκου της Δανίας. Είχε παραστεί σε πολλές βασιλικές εκδηλώσεις και οικογενειακές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια συγκινητική δήλωση, η βασίλισσα Μαίρη τον χαρακτήρισε «πολύτιμο συνεργάτη και πιστό φίλο», ενώ μίλησε για «μεγάλη προσωπική απώλεια» λόγω του ξαφνικού του θανάτου στις διακοπές.

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM