Συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Εκεχειρία στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα έχουν «επαφή» με τη Ρωσία σήμερα Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο / φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «θα έχουν επαφή με τους Ρώσους» σήμερα, αναφορικά με το σχέδιο εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να έχουν μια θετική απάντηση από τη Ρωσία και «προτρέπουν έντονα τους Ρώσους να τερματίσουν όλες τις εχθροπραξίες». «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση σε αυτή τη σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε επίσης ότι οι χθεσινές συνομιλίες στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κάλυψαν «το πώς θα έμοιαζε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης» και περιελάμβαναν «συζητήσεις για εδαφικές παραχωρήσεις».

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα ότι περιμένει από τις ΗΠΑ να το ενημερώσουν σχετικά με τις προτάσεις που συζητήθηκαν με την Ουκρανία την Τρίτη. «Υποθέτουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ρούμπιο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Γουόλτς, μέσω διαφόρων διαύλων τις επόμενες ημέρες θα μας ενημερώσουν για τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα και τις συνεννοήσεις που επιτεύχθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν αποκλείει μια τηλεφωνική επικοινωνία «υψηλού επιπέδου» με τις ΗΠΑ.

Εκεχειρία στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα έχουν «επαφή» με τη Ρωσία σήμερα Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Σίμπιχα και ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας Αντρέι Γέρμακ / φωτ.: ΕΡΑ

Είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός σημειώνει καλή πρόοδο στην προσπάθειά του να εκδιώξει τα ουκρανικά στρατεύματα από τη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ, μετέδωσε το Reuters. «Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον στρατό μας δείχνουν ότι τα στρατεύματά μας προωθούνται με επιτυχία στην περιοχή του Κουρσκ, απελευθερώνοντας περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των μαχητών. Η δυναμική είναι καλή», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM