Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα για τη μεταφορά 30.000 μεταναστών στο Γκουαντάναμο

Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα για τη μεταφορά 30.000 μεταναστών στο Γκουαντάναμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταφέρει «εγκληματίες παράνομους αλλοδαπούς» στη διαβόητη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, που χρησιμοποιείται για την κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα για να δώσει εντολή στα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ «να αρχίσουν να προετοιμάζουν την εγκατάσταση μεταναστών 30.000 ατόμων στο Γκουαντάναμο».

Η φυλακή εξωδικαστικής κράτησης στο Γκουαντάναμο βρίσκεται στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Κούβα και λειτουργεί βάσει ενός νομικού συστήματος που καθοδηγείται από στρατιωτικές επιτροπές, οι οποίες δεν εγγυώνται τα ίδια δικαιώματα με τα παραδοσιακά αμερικανικά δικαστήρια. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εφημερίδα New York Times έφερε στο φως κυβερνητικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τη βάση του Γκουαντάναμο εδώ και δεκαετίες για την κράτηση ορισμένων μεταναστών που εντοπίζονται στη θάλασσα. Οι μετανάστες αυτοί κρατούνται σε ξεχωριστή εγκατάσταση, διαχωρισμένοι από τους κρατούμενους που κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM