O κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Ζανγκ Ζιτζούν προειδοποίησε, σήμερα, τον ιάπωνα ομόλογό του ότι Κίνα δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Πεκίνο με στόχο την εκτόνωση της κρίσης σχετικά με τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
«Η Κίνα δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από την Ιαπωνία, η οποία θα βλάψει την κινεζική εδαφική κυριαρχία», τονίζεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Ζανγκ τόνισε ότι η Ιαπωνία πρέπει να θέσει τέλος στις αυταπάτες, να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διορθώσει τα λάθη της και να αποκαταστήσει το κλίμα συναίνεσης και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι με την αγορά των νησιών, η ιαπωνική κυβέρνηση εμφανίζεται να «αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο».
Τech & Science /
To Πεκίνο δεν ανέχεται την «παραβίαση της κυριαρχίας του»
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Γιώργος Αυγερόπουλος: «Οι Έλληνες διαδήλωσαν, αλλά στο τέλος κουράστηκαν»
Γιατί μιλάνε όλοι για τη Ζιγκοάλα;
Ιράν: Γιατί ο Χαμενεΐ αντέχει ακόμα παρά τις μαζικές διαδηλώσεις με τους νεκρούς
ICE: Ποια είναι η ομάδα που σκορπά τον φόβο στις ΗΠΑ;
Ταϊλάνδη: Γερανός κατέρρευσε και έπεσε σε τρένο - Αναφορές για δεκάδες νεκρούς
σχόλια