Δολοφονία Κιρίλοφ: Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση - Η ΗΠΑ αρνείται ότι εμπλέκεται

Δολοφονία Κιρίλοφ: Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση - Η ΗΠΑ αρνείται ότι εμπλέκεται Facebook Twitter
0

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τους Δυτικούς ότι είναι «συνένοχοι» στη δολοφονία του Ρώσου αντιστράτηγου Ιγκόρ Κιρίλοφ στη Μόσχα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Ουκρανία, λόγω της έλλειψης κριτικής εκ μέρους τους για επιχειρήσεις αυτού του είδους που διεξάγει το Κίεβο.

«Όλοι όσοι επικροτούν αυτές τις επιθέσεις ή τις αποσιωπούν σκόπιμα είναι συνένοχοι», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας τους συμμάχους του Κιέβου ότι «εγκρίνουν τα εγκλήματα πολέμου».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι δεν έχουν καμιά ανάμιξη στην έκρηξη που σκότωσε τον Ρώσο αντιστράτηγο Ιγκόρ Κιρίλοφ στη Μόσχα, μια επιχείρηση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Ουκρανία, με την Ουάσινγκτον να καταγγέλλει τη συμμετοχή αυτού του αντιστράτηγου σε "ωμότητες".

«Μπορώ να σας πω ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων γι' αυτό και δεν έχουν καμιά σχέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ. «Ήταν ένας στρατηγός που είχε εμπλακεί σε μια σειρά από ωμότητες. Είχε εμπλακεί στη χρήση χημικών όπλων κατά του ουκρανικού στρατού», δήλωσε ο Μίλερ.

Ο 54χρονος αντιστράτηγος Κιρίλοφ, στον οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις τον Οκτώβριο από το Λονδίνο για τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος που σκοτώνεται μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM