Ισραήλ: Η Σάρα Νετανιάχου θέλει να χαρακτηριστεί «θύμα τρομοκρατίας» επειδή τρεις άγνωστοι πέταξαν φωτοβολίδες στο σπίτι της

Ισραήλ: Η Σάρα Νετανιάχου θέλει να χαρακτηριστεί «θύμα τρομοκρατίας» επειδή τρεις άγνωστοι πέταξαν φωτοβολίδες στο σπίτι της Facebook Twitter
Η Σάρα και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου / φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Σάρα Νετανιάχου, σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ζήτησε να αναγνωριστεί ως θύμα απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης, μετά την εκτόξευση τριών φωτοβολίδων κατά της κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Παράλιο Καισάρεια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, δεν προκλήθηκαν ζημιές και ούτε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ούτε η Σάρα Νετανιάχου βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

Η αστυνομία του Ισραήλ δήλωσε ότι οι ύποπτοι στάθμευσαν τα οχήματά τους στην περιοχή και περπάτησαν μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο 200 μέτρα από το σπίτι, από το οποίο εκτόξευσαν τις φωτοβολίδες. 

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η φωτοβολίδα υποτίθεται ότι πυροδοτείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκεστε στη θάλασσα και σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλείας, πρέπει να εκτοξεύεται προς τον ουρανό, γνωρίζοντας ότι θα πέσει στη θάλασσα, και όλα αυτά λόγω της καύσης της είναι πολύ ισχυρό», είπαν στο Maariv πηγές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της έρευνας.

Ο Ουριέλ Νίζρι, δικηγόρος της οικογένειας Νετανιάχου, ωστόσο έστειλε μια επιστολή στην αστυνομία και τη Σιν Μπετ λέγοντας ότι η Σάρα Νετανιάχου έγινε «στόχος επίθεσης μαζί με άλλους σε ένα σοβαρό τρομοκρατικό συμβάν κατά το οποίο εκτοξεύτηκαν εκρηκτικά στρατιωτικής κατασκευής στο σπίτι της που προκάλεσαν ζημιές και μια φωτιά στο σημείο», μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 News.

Ο Νίζρι ισχυρίστηκε ότι η επίθεση αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια για να βλάψει το κράτος και τη δημοκρατία.

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του απόστρατου υποναύαρχου Οφέρ Ντορόν και δύο άλλων επί χρόνια αντικυβερνητικών ακτιβιστών.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM