Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης Facebook Twitter
EPA
0

Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Σάρα Νετανιάχου, που της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση τον Ιούνιο του 2018, κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα για να μειωθεί η ποινή της.

Η Σάρα Νετανιάχου,σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού, είχε κατηγορηθεί για απάτη και απιστία τον Ιούνιο του 2018 για το γεγονός ότι πλήρωσε με έξοδα των φορολογουμένων γεύματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι η πρωθυπουργική κατοικία δεν διέθετε μάγειρα. Η δίκη της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Η κα Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα και ομολόγησε ότι ξόδεψε 175.000 σέκελ (περίπου 44.000 ευρώ) χωρίς εξουσιοδότηση.Συμφώνησε να επιστρέψει στο κρατικά ταμεία 45.000 σέκελ (11.170 ευρώ) και να πληρώσει 10.000 σέκελ (2.480 ευρώ) πρόστιμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε αντάλλαγμα, οι εισαγγελικές αρχές απέσυραν τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, που επέφεραν βαριές ποινές, με την ελαφρύτερη κατηγορία ότι επωφελήθηκε από λάθος τρίτου μέρους, σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού. Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από δικαστήριο της Ιερουσαλήμ στις 16 Ιουνίου.

Η 60χρονη Νετανιάχου είχε κριθεί ύποπτη ότι από τον Σεπτέμβριο 2010 μέχρι τον Μάρτιο 2013 παρήγγειλε για την ίδια, τα μέλη της οικογενείας της και προσκεκλημένους, εκατοντάδες γεύματα καταβάλλοντας «περισσότερα από 350.000 σέκελ» (83.000 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όταν επικαλέσθηκε την απουσία μάγειρα από την πρωθυπουργική κατοικία για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παρήγγελλε γεύματα δεκάδες φορές τον μήνα από διάφορα διάσημα εστιατόρια της Ιερουσαλήμ.

Όταν ανακοινώθηκε η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τις διώξεις «παράλογες και παραληρηματικές» υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά στο Ισραήλ και στον κόσμο, η σύζυγος του εν ενεργεία ηγέτη διώκεται για γεύματα».

Η κατηγορία σε βάρος της Νετανιάχου δεν φαίνεται ότι θα έχει άμεσες πολιτικές επιπτώσεις στον σύζυγό της, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Όμως έρχεται να προστεθεί στις διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Το παιδί φέρεται να έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στην αυλή του σχολείου, όταν είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να πλησιάζουν και άρχισε να τρέχει προς το χωριό Αλ-Ρίχια
LIFO NEWSROOM
Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και υποθέσεις καρκίνου

Διεθνή / Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και οι υποθέσεις καρκίνου

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διεκδικούν τη Johnson & Johnson, υποστηρίζοντας ότι τα μωρομάντηλα με ταλκ περιείχαν αμίαντο, προκαλώντας καρκίνο και μεσοθηλίωμα
LIFO NEWSROOM
Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Διεθνή / Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Δεν μπορούσα να αντισταθώ – ήταν τόσο διασκεδαστικό να το παίξω. Αγαπώ πραγματικά τον Sam· είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια, και είναι απίστευτο να τον βλέπω να εξελίσσεται σε έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Έλτον Τζον
LIFO NEWSROOM
Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Διεθνή / Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Σφοδρή αντιπαράθεση στην πρώτη τηλεμαχία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης - Ο Ζοχράν Μαντάνι επιτίθεται στον Άντριου Κουόμο για διαφθορά και έλλειψη ενσυναίσθησης, ενώ η σύγκρουση για το Ισραήλ-Χαμάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM