Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης Facebook Twitter
EPA
0

Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Σάρα Νετανιάχου, που της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση τον Ιούνιο του 2018, κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα για να μειωθεί η ποινή της.

Η Σάρα Νετανιάχου,σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού, είχε κατηγορηθεί για απάτη και απιστία τον Ιούνιο του 2018 για το γεγονός ότι πλήρωσε με έξοδα των φορολογουμένων γεύματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι η πρωθυπουργική κατοικία δεν διέθετε μάγειρα. Η δίκη της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Η κα Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα και ομολόγησε ότι ξόδεψε 175.000 σέκελ (περίπου 44.000 ευρώ) χωρίς εξουσιοδότηση.Συμφώνησε να επιστρέψει στο κρατικά ταμεία 45.000 σέκελ (11.170 ευρώ) και να πληρώσει 10.000 σέκελ (2.480 ευρώ) πρόστιμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε αντάλλαγμα, οι εισαγγελικές αρχές απέσυραν τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, που επέφεραν βαριές ποινές, με την ελαφρύτερη κατηγορία ότι επωφελήθηκε από λάθος τρίτου μέρους, σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού. Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από δικαστήριο της Ιερουσαλήμ στις 16 Ιουνίου.

Η 60χρονη Νετανιάχου είχε κριθεί ύποπτη ότι από τον Σεπτέμβριο 2010 μέχρι τον Μάρτιο 2013 παρήγγειλε για την ίδια, τα μέλη της οικογενείας της και προσκεκλημένους, εκατοντάδες γεύματα καταβάλλοντας «περισσότερα από 350.000 σέκελ» (83.000 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όταν επικαλέσθηκε την απουσία μάγειρα από την πρωθυπουργική κατοικία για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παρήγγελλε γεύματα δεκάδες φορές τον μήνα από διάφορα διάσημα εστιατόρια της Ιερουσαλήμ.

Όταν ανακοινώθηκε η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τις διώξεις «παράλογες και παραληρηματικές» υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά στο Ισραήλ και στον κόσμο, η σύζυγος του εν ενεργεία ηγέτη διώκεται για γεύματα».

Η κατηγορία σε βάρος της Νετανιάχου δεν φαίνεται ότι θα έχει άμεσες πολιτικές επιπτώσεις στον σύζυγό της, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Όμως έρχεται να προστεθεί στις διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM