Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης

Μειωμένη ποινή για τη σύζυγο του Νετανιάχου σε υπόθεση υπεξαίρεσης Facebook Twitter
EPA
0

Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Σάρα Νετανιάχου, που της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση τον Ιούνιο του 2018, κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα για να μειωθεί η ποινή της.

Η Σάρα Νετανιάχου,σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού, είχε κατηγορηθεί για απάτη και απιστία τον Ιούνιο του 2018 για το γεγονός ότι πλήρωσε με έξοδα των φορολογουμένων γεύματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι η πρωθυπουργική κατοικία δεν διέθετε μάγειρα. Η δίκη της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Η κα Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα και ομολόγησε ότι ξόδεψε 175.000 σέκελ (περίπου 44.000 ευρώ) χωρίς εξουσιοδότηση.Συμφώνησε να επιστρέψει στο κρατικά ταμεία 45.000 σέκελ (11.170 ευρώ) και να πληρώσει 10.000 σέκελ (2.480 ευρώ) πρόστιμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε αντάλλαγμα, οι εισαγγελικές αρχές απέσυραν τις κατηγορίες για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, που επέφεραν βαριές ποινές, με την ελαφρύτερη κατηγορία ότι επωφελήθηκε από λάθος τρίτου μέρους, σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού. Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από δικαστήριο της Ιερουσαλήμ στις 16 Ιουνίου.

Η 60χρονη Νετανιάχου είχε κριθεί ύποπτη ότι από τον Σεπτέμβριο 2010 μέχρι τον Μάρτιο 2013 παρήγγειλε για την ίδια, τα μέλη της οικογενείας της και προσκεκλημένους, εκατοντάδες γεύματα καταβάλλοντας «περισσότερα από 350.000 σέκελ» (83.000 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όταν επικαλέσθηκε την απουσία μάγειρα από την πρωθυπουργική κατοικία για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παρήγγελλε γεύματα δεκάδες φορές τον μήνα από διάφορα διάσημα εστιατόρια της Ιερουσαλήμ.

Όταν ανακοινώθηκε η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της, η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τις διώξεις «παράλογες και παραληρηματικές» υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά στο Ισραήλ και στον κόσμο, η σύζυγος του εν ενεργεία ηγέτη διώκεται για γεύματα».

Η κατηγορία σε βάρος της Νετανιάχου δεν φαίνεται ότι θα έχει άμεσες πολιτικές επιπτώσεις στον σύζυγό της, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Όμως έρχεται να προστεθεί στις διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM