Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία και η Ρωσία πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών, ώστε η Μόσχα να πνίξει οικονομικά το καθεστώς Άσαντ. Ο ίδιος εκτιμάει ότι ο πόλεμος στοιχίζει στον σύριο Πρόεδρο ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τον Φαμπιούς μπορεί να γίνεται προσπάθεια να σφίξει η θηλιά γύρω από το λαιμό του Άσαντ με πολλούς τρόπους, αλλά εάν ο σύριος πρόεδρος δεν πιεστεί και οικονομικά δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
«Φανταστείτε ότι ο πόλεμος τού κοστίζει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα, τα αποθέματά του όλο και λιγοστεύουν. Υπολογίζουμε ότι έχει χρήματα για μερικούς μήνες ακόμα, χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας και του Ιράν. Είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να διεξαχθούν συνομιλίες, τουλάχιστον με τη Ρωσία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοσταθμό RTL.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Φαμπιούς τόνισε ότι η Γαλλία δε θα αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία εκτός ενός διεθνούς πλαισίου, είτε αυτό είναι του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ.
Ο ίδιος απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο πώλησης όπλων στους αντάρτες, καθώς η Γαλλία δεσμεύεται από το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει η Ε.Ε.
«Υπάρχουν χώρες που προμηθεύουν το καθεστώς με όπλα. Η Ρωσία και το Ιράν. Υπάρχουν χώρες που προμηθεύουν με όπλα την αντιπολίτευση, κυρίως οι αραβικές», υπενθύμισε και υπογράμμισε ότι η Γαλλία προμηθεύει τους αντάρτες μόνο με εξοπλισμό που δεν προκαλεί θάνατο.
Διεθνή /
«Η Ρωσία πρέπει να πνίξει οικονομικά το καθεστώς Άσαντ»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Ομολόγησαν ο σύντροφος της πρώην συζύγου του καθηγητή και οι συνεργοί του

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Δεν θα αντέξει, εγώ θέλω να πάει φυλακή και η μάνα μου» λέει ο αδελφός της

Air India: Ο έμπειρος κυβερνήτης του Boeing 787 διέκοψε την τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα σύμφωνα με την WSJ

«Κοιτάξτε πώς φέρονταν οι αρχαίοι στους ξένους! Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς»

Ηράκλειο: 15χρονος πήδηξε στο κενό από ύψος 10 μέτρων

σχόλια