Τραμπ: Η ΕΕ θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» επειδή δεν αγοράζει αρκετά αμερικανικά προϊόντα

Τραμπ: Η ΕΕ θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» επειδή δεν αγοράζει αρκετά αμερικανικά προϊόντα Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι, εφόσον εκλεγεί στις 5 Νοεμβρίου, η ΕΕ θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» επειδή δεν αγοράζει αρκετά αμερικανικά προϊόντα.

«Θα σας πω κάτι, η ΕΕ ακούγεται τόσο ωραία, τόσο καλή, σωστά; Όλες οι ωραίες, μικρές ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην αμφίρροπη πολιτεία Πενσιλβάνια, αφού υποσχέθηκε να υιοθετήσει «το ανταποδοτικό εμπορικό νομοσχέδιο του Τραμπ».

«Δεν τους αρέσουν τα αυτοκίνητά μας. Δεν τους αρέσουν τα γεωργικά μας προϊόντα. Πουλάνε εκατομμύρια και εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Όχι, όχι, όχι, θα αναγκαστούν να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευθεί να επιβάλει δασμούς 10% στις εισαγωγές προϊόντων από όλες τις χώρες και 60% στις εισαγωγές από την Κίνα.

Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει την ανεφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πιθανό να προκαλέσει ανταποδοτικούς δασμούς και να αυξήσει τα κόστη.

Με πληροφορίες από Reuters

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM