Συρία: «Νεκροί 27 άμαχοι από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας»

Συρία: Νεκροί 27 άμαχοι από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο σήμερα για 27 άμαχους νεκρούς στους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια και στην ανατολική Συρία, σε αντίποινα για την επίθεση η οποία άφησε πίσω πέντε νεκρούς στην Άγκυρα προχθές Τετάρτη.

«Είκοσι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε 45 επιθέσεις drones στη βόρεια και στην ανατολική Συρία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει έδρα τη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη συριακή επικράτεια.

Από το βράδυ της Πέμπτης, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «ενέτειναν σημαντικά τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις τους στη βόρεια και στην ανατολική Συρία», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει χθες τον θάνατο 12 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

«Επιπλέον των κατοικημένων ζωνών, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στοχοθέτησαν αρτοποιεία, ηλεκτρικούς σταθμούς, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και σημεία ελέγχου των (κουρδικών) δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), ο ένοπλος βραχίονας της αυτόνομης περιφερειακής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε ότι το PKK ευθύνεται για την επίθεση

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν χθες πως επιβεβαίωσαν ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ευθυνόταν για την επίθεση που άφησε πίσω πέντε νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες προχθές στην Άγκυρα. Σε αντίποινα, εξαπέλυσαν από το βράδυ της Τετάρτης πλήγματα εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ και συμμάχων του στη Συρία.

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία  και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πως «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική κυρίαρχη συνιστώσα των ΣΔΔ, τον συριακό βραχίονα του PKK, που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Ο τουρκικός στρατός, που ελέγχει τομείς της βόρειας Συρίας από όπου εξεδίωξε τις κουρδικές δυνάμεις, διεξάγει συχνά αεροπορικές επιδρομές σε ζώνες υπό τον έλεγχο των κούρδων αυτονομιστών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM