Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Συρία και Λίβανο - Τέσσερις νεκροί και μεγάλες υλικές ζημιές

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Συρία και Λίβανο - Τέσσερις νεκροί και μεγάλες υλικές ζημιές Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης ότι «πολυκατοικία» έγινε στόχος βομβαρδισμού του Ισραήλ στη συνοικία Καφρ Σούσα της Δαμασκού, ενώ επλήγη επίσης στρατιωτική θέση κοντά στη Χομς, όπου, κατά την ίδια πηγή, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό και στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Χομς», δήλωσε πηγή του SANA στον συριακό στρατό.

«Ένας στρατιώτης» σκοτώθηκε και «άλλοι επτά τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή, κάνοντας ακόμη λόγο για «υλικές ζημιές».

Η επαρχία Χομς γειτονεύει με τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ εντατικοποίησε από την 23η Σεπτεμβρίου τους βομβαρδισμούς του εναντίον της Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται, όπως κι η Συρία, από το Ιράν.

Το SANA δεν έκανε λόγο για θύματα στη Δαμασκό· η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα, έκανε λόγο για «ανθρώπινες απώλειες».

Την ίδια ώρα, τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους αξιωματικός, σε ισραηλινό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια επιχείρησης εσπευσμένης απομάκρυνσης τραυματιών έξω από το χωριό Γιατέρ του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το λιβανικό γενικό επιτελείο σήμερα.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους από τον αέρα, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, πάνω απ’ όλα τη Χεζμπολάχ, καθώς και στοιχεία του συριακού στρατού και ιρανούς «συμβούλους».

Οι ισραηλινές αρχές σπανίως σχολιάζουν τους βομβαρδισμούς αυτούς κατά περίπτωση, πάντως διαμηνύουν συχνά πως δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να επεκτείνει την παρουσία του στη συριακή επικράτεια. Αφότου ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας εξαπλώθηκε στον Λίβανο στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν περαιτέρω.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM