Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Συρία και Λίβανο - Τέσσερις νεκροί και μεγάλες υλικές ζημιές

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Συρία και Λίβανο - Τέσσερις νεκροί και μεγάλες υλικές ζημιές Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης ότι «πολυκατοικία» έγινε στόχος βομβαρδισμού του Ισραήλ στη συνοικία Καφρ Σούσα της Δαμασκού, ενώ επλήγη επίσης στρατιωτική θέση κοντά στη Χομς, όπου, κατά την ίδια πηγή, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό και στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Χομς», δήλωσε πηγή του SANA στον συριακό στρατό.

«Ένας στρατιώτης» σκοτώθηκε και «άλλοι επτά τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή, κάνοντας ακόμη λόγο για «υλικές ζημιές».

Η επαρχία Χομς γειτονεύει με τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ εντατικοποίησε από την 23η Σεπτεμβρίου τους βομβαρδισμούς του εναντίον της Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται, όπως κι η Συρία, από το Ιράν.

Το SANA δεν έκανε λόγο για θύματα στη Δαμασκό· η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα, έκανε λόγο για «ανθρώπινες απώλειες».

Την ίδια ώρα, τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους αξιωματικός, σε ισραηλινό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια επιχείρησης εσπευσμένης απομάκρυνσης τραυματιών έξω από το χωριό Γιατέρ του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το λιβανικό γενικό επιτελείο σήμερα.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους από τον αέρα, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, πάνω απ’ όλα τη Χεζμπολάχ, καθώς και στοιχεία του συριακού στρατού και ιρανούς «συμβούλους».

Οι ισραηλινές αρχές σπανίως σχολιάζουν τους βομβαρδισμούς αυτούς κατά περίπτωση, πάντως διαμηνύουν συχνά πως δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να επεκτείνει την παρουσία του στη συριακή επικράτεια. Αφότου ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας εξαπλώθηκε στον Λίβανο στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν περαιτέρω.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM