ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από πυρά στην πολιτεία Ουάσιγκτον - Υπό κράτηση 15χρονος

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από πυρά στην πολιτεία Ουάσιγκτον - Υπό κράτηση 15χρονος Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Οι αρχές της πολιτείας Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν την Δευτέρα πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά σε σπίτι κοντά στο Σιάτλ και ότι τέθηκε υπό κράτηση δεκαπεντάχρονος στο πλαίσιο της έρευνας για τη μαζική δολοφονία.

Τα θύματα είναι τρία παιδιά και δυο ενήλικοι, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Κινγκ. Κορίτσι που ζούσε στο σπίτι τραυματίστηκε.

Ο Μάικ Μέλις, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, δήλωσε στον Τύπο επιτόπου πως ο έφηβος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση χωρίς να προβάλει αντίσταση. Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν τα θύματα και ο θύτης ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ούτε το κίνητρο του μακελειού.

Υπήρξαν επανειλημμένες κλήσεις στην άμεση δράση για πυρά στο σπίτι στην κοινότητα Φολ Σίτι, κάπου 16 χιλιόμετρα από το Σιάτλ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Κάτοικος με ιατρική εκπαίδευση προσέφερε «τις πρώτες βοήθειες ωσότου φθάσουν ασθενοφόρα». Ο έφηβος που τέθηκε υπό κράτηση αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή είτε σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του σερίφη.

Οι ΗΠΑ, χώρα όπου κυκλοφορούν περισσότερα πυροβόλα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιοδήποτε άλλο ανεπτυγμένο κράτος του κόσμου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν περί επιβολής περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM