Γενς Στόλτενμπεργκ: Δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Γενς Στόλτενμπεργκ: Δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η Ουκρανία έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα. «Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να αμυνθεί και, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα αυτό δεν σταματάει στα σύνορα» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα ουκρανικά σχέδια και δεν διαδραμάτισε ρόλο σε αυτά.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναγνωρίζει πως η Ουκρανία έχει αναλάβει ένα ρίσκο με την προέλαση στο ρωσικό έδαφος, αλλά εξηγεί πως πρόκειται για απόφαση του Κιέβου. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατέστησε σαφές ότι η επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις από την άλλη πλευρά των συνόρων», συμπλήρωσε.

«Όπως όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενέχει κινδύνους. Αλλά η Ουκρανία αποφασίζει το πώς θα αμυνθεί», συμπληρώνει. Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα απαντήσει στην ουκρανική «πρόκληση», προειδοποιώντας παράλληλα τη Δύση ότι «παίζει με τη φωτιά».

Υπενθυμίζεται πώς ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν στις 6 Αυγούστου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και έκτοτε συνεχίζουν την προέλασή τους, ενώ ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, με σκοπό να φθάσουν στο Ποκρόβσκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM