Ο Jack White μηνύει την εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ για τη χρήση της μουσικής του

Ο Τζακ Γουάιτ μηνύει την εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ για τη χρήση της μουσικής του Facebook Twitter
0

Ο τραγουδιστής των White Stripes, Jack White, αποκάλεσε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ «φασίστες» και απείλησε να υποβάλει μήνυση για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ένα απόσπασμα από την επιτυχία του συγκροτήματος Seven Nation Army σε μια ανάρτηση υπέρ του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ, Μάργκο Μάρτιν, μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο κλιπ 10 δευτερολέπτων με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο με τη μουσική του Seven Nation Army ως υπόκρουση.

Η κίνηση αυτή σαφώς εξόργισε τον Jack White, ο οποίος έγινε γρήγορα ο τελευταίος σε μια μακρά σειρά μουσικών που δυσανασχετούν με τη χρήση της τέχνης τους ως soundtrack για την προσπάθεια του Τραμπ να ξαναπάρει τον Λευκό Οίκο. Στο Instagram ο Γουάιτ έγραψε: «Μη διανοηθείτε καν να χρησιμοποιήσετε τη μουσική μου, φασίστες. Έρχεται μήνυση από τους δικηγόρους μου σχετικά με αυτό (για να προστεθούν στις 5 χιλιάδες άλλες.) Να έχετε μια υπέροχη μέρα στη δουλειά σήμερα Μάργο Μάρτιν».

Η διαμάχη έρχεται αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το σουηδικό συγκρότημα Abba απαίτησε από τον Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους, αφού αρκετά από τα τραγούδια τους και πλάνα του συγκροτήματος χρησιμοποιήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση.

Άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες που έχουν αντιταχθεί στον Τραμπ ή το προσωπικό του στη χρήση της δουλειάς τους είναι η Céline Dion, η Beyoncé, ο Johnny Marr των Smiths, η οικογένεια του αείμνηστου τραγουδιστή της σόουλ Isaac Hayes και η περιουσία της αείμνηστης Ιρλανδής ποπ σταρ Sinéad O'Connor.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM