Η Μπλέικ Λάιβλι, το Άλιεν και ο Ματ Ντίλον από αύριο στους κινηματογράφους

Η Μπλέικ Λάιβλι, το Άλιεν και ο Ματ Ντίλον από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Η Μπλέικ Λάιβλι στο It Ends with Us
0

Δυο ταινίες που συζητιούνται πολύ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και μερικές εβδομάδες προβάλλονται από αυτή την Πέμπτη και στη χώρα μας.

Το Alien: Romulus πήρε αρκετά καλές κριτικές και δεν δυσαρέστησε τους φαν, επιβεβαιώνοντας ότι όταν η προσπάθεια για κάτι διαφορετικό προκαλέσει την οργή των τελευταίων, ο καλύτερος τρόπος για να τους καλοπιάσεις είναι ένα κινηματογραφικό best of με άφθονα easter eggs. Χαμηλώστε τις προσδοκίες σας και θα περάσετε μια χαρά, κάτι που μάλλον δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για το It Ends with Us, εκτός κι αν σας έλειψαν comfort δραματικές σειρές περασμένων εποχών και θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι ανάλογο στη μεγάλη οθόνη -  το κάνει επαρκώς και έχει και tracklist διαλεχτή, από Rhye μέχρι Τομ Γιορκ και από Άλντους Χάρντινγκ μέχρι Λάνα Ντελ Ρέι.

Στο Haunted Heart ο Φερνάντο Τρουέμπα – ναι, αυτός του Belle Epoque και του Chico and Rita - πετάχτηκε μέχρι το Πήλιο για να γυρίσει ερωτικό θρίλερ με τον Ματ Ντίλον, αλλά τον πλάνεψαν οι εμορφιές, ίσως και οι τυροκαυτερές, και ξέχασε να φέρει και το σενάριο μαζί του. Βραδυφλεγές, σημειακό, ξεχειλωμένο, αν και ποτέ προσβλητικό, για να είμαστε δίκαιοι. Στο θριλερικό σκέλος εκτελεί καλύτερα τη δουλειά το ισλανδικό Cold, διαθέτοντας μια απρόσμενη σεναριακή ανατροπή, αλλά και μερικά παντελώς αχρείαστα jump scares – δεν είναι ταινία τρόμου κι ας θέλει να την παραστήσει. 

Τέλος, μετά το Sunset Boulevard, ακόμα μια μεγάλη ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ επιστρέφει σε επανέκδοση, το Double Idemnity. Αρχετυπικό νουάρ, το διαμάντι του στέμματος στη συνεργασία Μπάρμπαρα Στάνγουικ–Φρεντ ΜακΜάρεϊ και με τον Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον σε έναν ρόλο που κρύβει ομοερωτικό μυστικό και «μεγαλώνει» την ταινία ακόμα περισσότερο.   

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ