Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν πωλούνται τουριστικά είδη στην οικία του Άγγελου Τερζάκη στο Ναύπλιο

Υπουργείο Πολιτισμού: Η ανακοίνωση για την οικία του Άγγελου Τερζάκη στο Ναύπλιο Facebook Twitter
Φωτ. της οικείας Τερζάκη / anagnostis.org
0

Το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, σχετικά με την απαλλοτρίωση και αποκατάσταση της οικίας Άγγελου Τερζάκη στο Ναύπλιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απαλλοτρίωση του Μνημείου δαπάνης 490.002,81 ευρώ, έχει ολοκληρωθεί το 2020. «Αμέσως μετά την απαλλοτρίωση, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου(ΥΝΜΠΕΔΕΠΝΙ), προέβη στις δέουσες ενέργειες για την εξασφάλιση του κτηρίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση και ανάδειξή του», αναφέρεται στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση, συνεχίζει τονίζοντας πως «τον Ιούλιο του 2020 πραγματοποιήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2020». Οι μελέτες αποκατάστασης του κτηρίου ανατέθηκαν το 2021 και εγκρίθηκαν. Επίκειται η ολοκλήρωση των συμπληρώσεων και διορθώσεων που απαιτούνται και παράλληλα, γίνονται ενέργειες για την ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης και ανάδειξής του», επισημαίνεται επίσης.

«Τον Μάρτιο του 2024, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου(ΥΝΜΠΕΔΕΠΝΙ) έλαβε καταγγελία αναφορικά με την ανάρτηση στο κτήριο ειδών εμπορίου του απέναντι καταστήματος τουριστικών ειδών και προσπάθησε με προφορική σύσταση να συμμορφώσει τον καταστηματάρχη. Στις 14 Ιουνίου 2024 έλαβε νέα καταγγελία αναφορικά με το θέμα και άμεσα προέβη σε αυτοψία, κατά την οποία δε διαπιστώθηκε η ύπαρξη αναρτημένων αντικειμένων από το κτήριο παρά μόνο stands με ρούχα τοποθετημένου μπροστά στην όψη.

»Δεδομένης της κατάστασης της όψης λόγω της προ απαλλοτρίωσης χρόνιας εγκατάλειψης, η ΥΝΜΠΕΔΕΠΝΙ θεωρεί ότι δε βλάπτεται το κτήριο, καθώς επιπλέον δε διαπιστώθηκε εξωτερικά κάποια νέα φθορά στο κτήριο. Προτίθεται, ωστόσο, να τοποθετήσει απαγορευτική πινακίδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM