Βρετανικές εκλογές: Και η «The Sun» στο πλευρό των Εργατικών

Βρετανικές εκλογές: Και η «Sun» στο πλευρό των Εργατικών Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Το βρετανικό μέσο «The Sun» που μέχρι πρότινος στήριζε το κόμμα των Συντηρητικών στην Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα υποστηρίξει τους Εργατικούς στις επερχόμενες εκλογές. 

Η  ταμπλόιντ The Sun, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, που ήταν ιδεολογικά προσκείμενη στους Συντηρητικούς, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως στηρίζει επίσημα το Εργατικό Κόμμα και τον ηγέτη του Κιρ Στάρμερ, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα. 

Οι Βρετανοί θα προσέλθουν στις κάλπες αύριο σε μια εκλογική αναμέτρηση, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα οδηγήσει τους Εργατικούς στην εξουσία και θα τερματίσει τη 14χρονη διακυβέρνηση των Συντηρητικών. 

«Είναι καιρός για αλλαγή», λέει η Sun σε ένα άρθρο που ανέβασεε στην ηλεκτρονική έκδοσή της. «Το ανυπέρβλητο πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι (οι Συντηρητικοί) είναι ότι, κατά τη διάρκεια των 14 συχνά χαοτικών χρόνων, κατέληξαν να γίνουν ένας διχασμένος όχλος που ενδιαφέρεται περισσότερο στο να πολεμά τον ίδιο τον εαυτό του παρά να κυβερνά τη χώρα». 

Προσθέτει: «Εξακολουθούν και υπάρχουν πολλές ανησυχίες για τους Εργατικούς… Όμως, με το να οδηγήσει ξανά στο επίκεντρο της βρετανικής πολιτικής το κόμμα του για πρώτη φορά από τότε που ο Τόνι Μπλερ ήταν πρωθυπουργός, ο σερ Κιρ κέρδισε το δικαίωμα να πάρει τον έλεγχο».

Η εφημερίδα ακολουθεί το παράδειγμα των Financial Times και Sunday Times, που στήριξαν επίσημα το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα. Μεταξύ άλλων εφημερίδων, η Daily Mirror και ο Guardian στηρίζουν επίσης τους Εργατικούς, ενώ η Daily Mail και η Daily Telegraph τους Συντηρητικούς. Το εβδομαδιαίο περιοδικό The Economist επίσης στηρίζει τους Εργατικούς.Η Sun είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και καυχιέται ότι καταγράφει ένα ρεκόρ υποστήριξης των νικητών στις εκλογές. 

Η ταμπλόιντ, μέρος της μιντιακής αυτοκρατορίας News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, υπερηφανεύτηκε το 1992 ότι «Η Sun ήταν που το κέρδισε» (It was the Sun wot won it), υποστηρίζοντας ότι η στήριξή της έπεισε 10 εκατομμύρια αναγνώστες να επιλέξουν τους Συντηρητικούς του Τζον Μέιτζορ σε μια απροσδόκητη εκλογική νίκη. 

Άλλαξε τη στήριξή της προς τους Εργατικούς προτού ο Μπλερ ηγηθεί του κόμματος στην πρώτη από τις τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες το 1997. 

Το 2009, η Sun απομακρύνθηκε από το Εργατικό Κόμμα, έπειτα από μια δεκαετία στήριξης και ανακοίνωσε πως στέκεται στο πλευρό των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον υπό τον τίτλο: «Οι Εργατικοί το έχασαν». Οι Εργατικοί δεν κέρδισαν στις γενικές εκλογές του 2010. 

Έκτοτε στήριζε τους Συντηρητικούς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το αόρατο δόγμα: Η σιωπηρή άνοδος του νεοφιλελευθερισμού

Βιβλίο / Το αόρατο δόγμα: Η σιωπηρή άνοδος του νεοφιλελευθερισμού

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πανταχού παρών και ταυτόχρονα «ακατανόμαστος», αφού σπανίως αναφέρεται από τους θιασώτες του. Ένα νέο βιβλίο επιχειρεί να ανασηκώσει το πέπλο αυτού του «αόρατου δόγματος»
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM