Δυτική Όχθη: Βίντεο δείχνει τον ισραηλινό στρατό να έχει δέσει τραυματισμένο Παλαιστίνιο σε καπό

Δυτική Όχθη: Βίντεο δείχνει τον ισραηλινό στρατό να έχει δέσει τραυματισμένο Παλαιστίνιο σε καπό Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Έντονη κατακραυγή έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να έχουν δέσει στο καπό ενός στρατιωτικού οχήματος έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο, στη Δυτική Όχθη. 

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την Κυριακή το περιστατικό, μια ημέρα αφότου συνέβη, προκαλώντας την οργή των χρηστών των social media. 

Το βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως δείχνει το τζιπ με τον άνδρα δεμένο πάνω στο καπό να περνάει μπροστά από δύο ασθενοφόρα. 

Οι στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο άνδρα χρησιμοποιώντας τον ως «ανθρώπινη ασπίδα» στη διάρκεια της επιχείρησης. 

Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι στρατιώτες εκτελούσαν «επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας για να συλλάβουν καταζητούμενους υπόπτους» στην ευρύτερη περιοχή της Τζενίν. 

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών της IDF, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας. Στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε και συνελήφθη», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ. 

«Κατά παράβαση των διαταγών και των τυπικών διαδικασιών των επιχειρήσεων ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις ενώ βρισκόταν δεμένος πάνω σε ένα όχημα. Η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο που δείχνει το περιστατικό δεν συνάδει με τις αξίες της IDF. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως», ανέφερε ο στρατός. 

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στην Ερυθρά Ημισέληνο για να λάβει ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε ο στρατός. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-dpa 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM