Ο Μπορέλ ζητά έρευνα για τους φονικούς βομβαρδισμούς κοντά στα γραφεία της ΔΕΕΣ στη Γάζα

Ο Μπορέλ ζητά έρευνα για τους φονικούς βομβαρδισμούς κοντά στα γραφεία της ΔΕΕΣ στη Γάζα Facebook Twitter
Ζοζεπ Μπορέλ/ Φωτ.: EPA
0

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς που προκάλεσαν ζημιές σε γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Γάζα.

«Η ΕΕ καταδικάζει τους βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν το γραφείο της ΔΕΕΣ στη Γάζα και προκάλεσαν δεκάδες θύματα. Απαιτείται ανεξάρτητη έρευνα και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Μπορέλ στο X.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανέφερε χθες με ανάρτηση στο X ότι βλήματα από όπλα μεγάλου διαμετρήματος έπεσαν σε μικρή απόσταση από εγκατάστασή της στη Λωρίδα της Γάζας, γύρω από την οποία έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι. Ανέφερε πως το κινητό νοσοκομείο της κατακλύσθηκε από θύματα το απόγευμα της Παρασκευής, κάνοντας λόγο για «22 νεκρούς και 45 τραυματίες».

Στην ανακοίνωση της ΔΕΕΣ υπογραμμίζεται πως επιθέσεις «τόσο κοντά σε ανθρωπιστικές δομές, οι τοποθεσίες των οποίων είναι γνωστές στις αντιμαχόμενες πλευρές και φέρουν ξεκάθαρη σήμανση με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων και μελών του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM