Ισραήλ: 150.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ κατά του Νετανιάχου

Ισραήλ: 150.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στο Ισραήλ κατά της κυβέρνησης / EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου τους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων του Ισραήλ, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media, διακρίνονται χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, απαιτώντας παράλληλα επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, ανέφεραν πως αυτή είναι η μεγαλύτερη που έγινε από την αρχή του πολέμου.

Δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, έκαναν λόγο για  150.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Τελ Αβίβ, ο Γιουβάλ Ντίσκιν, πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, χαρακτήρισε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ως «τον χειρότερο πρωθυπουργό» που είχε ποτέ το Ισραήλ.

Με αφορμή τα γενέθλια της 20χρονης Νααμά Λεβί, η οποία είναι μεταξύ των ομήρων που αγνοούνται στη Λωρίδα της Γάζας, διαδηλωτές άφησαν μπαλόνια στον ουρανό και μοιράστηκαν cupcakes. «Έπρεπε να είναι εδώ με την οικογένεια και τους φίλους της», είπε o πατέρας της, φορώντας μία μπλούζα με τη φωτογραφία της.

Η Wall Street Journal σε πρόσφατο δημοσίευμα υποστήριξε πως οι όμηροι που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή ενδέχεται να είναι μόλις 50. Ωστόσο επίσημα, εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 120 αιχμαλώτων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM