Ισραήλ: 150.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ κατά του Νετανιάχου

Ισραήλ: 150.000 διαδηλωτές στους δρόμους του Τελ Αβίβ κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στο Ισραήλ κατά της κυβέρνησης / EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου τους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων του Ισραήλ, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media, διακρίνονται χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση του Ισραήλ, απαιτώντας παράλληλα επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, ανέφεραν πως αυτή είναι η μεγαλύτερη που έγινε από την αρχή του πολέμου.

Δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, έκαναν λόγο για  150.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Τελ Αβίβ, ο Γιουβάλ Ντίσκιν, πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας, χαρακτήρισε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ως «τον χειρότερο πρωθυπουργό» που είχε ποτέ το Ισραήλ.

Με αφορμή τα γενέθλια της 20χρονης Νααμά Λεβί, η οποία είναι μεταξύ των ομήρων που αγνοούνται στη Λωρίδα της Γάζας, διαδηλωτές άφησαν μπαλόνια στον ουρανό και μοιράστηκαν cupcakes. «Έπρεπε να είναι εδώ με την οικογένεια και τους φίλους της», είπε o πατέρας της, φορώντας μία μπλούζα με τη φωτογραφία της.

Η Wall Street Journal σε πρόσφατο δημοσίευμα υποστήριξε πως οι όμηροι που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή ενδέχεται να είναι μόλις 50. Ωστόσο επίσημα, εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 120 αιχμαλώτων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM