Γερμανία: Υπάλληλος υποψηφίου του AfD στις Ευρωεκλογές συνελήφθη ως κατάσκοπος της Κίνας

Γερμανία: Υπάλληλος υποψήφιου του AfD στις Ευρωεκλογές συνελήφθη ως κατάσκοπος της Κίνας Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον υπάλληλο ενός πολιτικού του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD), που κατεβαίνει και στις Ευρωεκλογές, ως ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, ανέφεραν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ARD, RBB και SWR.

Ο υπάλληλος, που ονομάζεται Jian G, εργαζόταν ως βοηθός του κορυφαίου υποψηφίου του AfD για τις ευρωεκλογές, Μαξιμίλιαν Κραχ, και ζούσε στις Βρυξέλλες καθώς και στη Δρέσδη, αναφέρουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι μετέδωσε πληροφορίες για ευαίσθητες υποθέσεις του κοινοβουλίου στο υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας (MSS), με ιδιαίτερη έμφαση στα μέλη της κινεζικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Το AfD δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Ο ύποπτος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, στη Δρέσδη, ώρες αφότου συνελήφθησαν τρεις Γερμανοί υπήκοοι ως ύποπτοι ότι συνεργάζονταν με την MSS για την παράδοση τεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μια εβδομάδα αφότου ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ταξίδεψε στην Κίνα για να πιέσει το Πεκίνο να υποστηρίξει τη ρωσική οικονομία εν καιρώ πολέμου και να θέσει ζητήματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και δίκαιης πρόσβασης στην αγορά.

Με πληροφορίες από ARD, Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM