Ιράν για την επίθεση κατά του Ισραήλ: Η «Αληθινή Υπόσχεση» αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ»

Ιράν για την επίθεση κατά του Ισραήλ: Η «Αληθινή Υπόσχεση» αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» Facebook Twitter
0

Η «Αληθινή Υπόσχεση» αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν για την επίθεση κατά του Ισραήλ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν— ανακοίνωσαν απόψε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter). «Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Εκτιμάται πως το Ιράν έχει εκτοξεύσει πέντε σμήνη drones, ενώ μεταξύ των τελευταίων επιθέσεων εκτοξεύθηκαν και πύραυλοι τύπου κρουζ. Εκτιμάται ότι τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας είναι ικανά να αντιμετωπίσουν αυτού του τύπου τα drones, εφόσον όμως δεν προκληθεί κορεσμός που θα «τυφλώσει» τα συστήματα αυτά. Για τον λόγο αυτό, το Ισραήλ με τους στενούς του συμμάχους επιδιώκει να αποκρούσει μέρος των drones πριν φτάσουν στο δικό του έδαφος. Τα drones εκτιμάται ότι μεταφέρουν 20 κιλά εκρηκτικών έκαστο, θεωρούνται όμως «αναλώσιμα» και στόχος τους είναι να απορροφήσουν τα πρώτα κύματα της πυραυλικής αεράμυνας του Ισραήλ, ώστε κατόπιν να ακολουθήσουν εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν και τους συμμάχους του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Το παιδί φέρεται να έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στην αυλή του σχολείου, όταν είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να πλησιάζουν και άρχισε να τρέχει προς το χωριό Αλ-Ρίχια
LIFO NEWSROOM
Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και υποθέσεις καρκίνου

Διεθνή / Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και οι υποθέσεις καρκίνου

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διεκδικούν τη Johnson & Johnson, υποστηρίζοντας ότι τα μωρομάντηλα με ταλκ περιείχαν αμίαντο, προκαλώντας καρκίνο και μεσοθηλίωμα
LIFO NEWSROOM
Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Διεθνή / Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Δεν μπορούσα να αντισταθώ – ήταν τόσο διασκεδαστικό να το παίξω. Αγαπώ πραγματικά τον Sam· είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια, και είναι απίστευτο να τον βλέπω να εξελίσσεται σε έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Έλτον Τζον
LIFO NEWSROOM
Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Διεθνή / Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Σφοδρή αντιπαράθεση στην πρώτη τηλεμαχία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης - Ο Ζοχράν Μαντάνι επιτίθεται στον Άντριου Κουόμο για διαφθορά και έλλειψη ενσυναίσθησης, ενώ η σύγκρουση για το Ισραήλ-Χαμάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM